BibTex RIS Kaynak Göster

6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?

Yıl 2013, Sayı: 4, 0 - 0, 04.04.2016

Öz

12 Kasım 2012 tarih ve 6360 sayılı Kanun, yirmi dokuz ilde, bir
yandan il özel idarelerini, köyleri ve belde belediyelerini kaldırmakta, diğer yandan da bu illerdeki ilçe belediyelerini büyükşehir ilçe belediyesi hâline dönüştürmektedir. İl özel idareleri, köyler ve belde belediyelerinin anayasal temeli vardır (Anayasa, m.127/1). Anayasa değişikliği yapılmadan il özel idareleri, köyler ve belde belediyelerinin tüzel kişiliklerinin kanunla kaldırılması Anayasamıza aykırı olur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Prof.dr.kemal Gözler Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gözler, P. (2016). 6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?. Yerel Politikalar(4).
AMA Gözler P. 6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?. Yerel Politikalar. Nisan 2016;(4).
Chicago Gözler, Prof.dr.kemal. “6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri Ve Köylerin Kaldırılması Ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun Mudur?”. Yerel Politikalar, sy. 4 (Nisan 2016).
EndNote Gözler P (01 Nisan 2016) 6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?. Yerel Politikalar 4
IEEE P. Gözler, “6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?”, Yerel Politikalar, sy. 4, Nisan 2016.
ISNAD Gözler, Prof.dr.kemal. “6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri Ve Köylerin Kaldırılması Ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun Mudur?”. Yerel Politikalar 4 (Nisan 2016).
JAMA Gözler P. 6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?. Yerel Politikalar. 2016.
MLA Gözler, Prof.dr.kemal. “6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri Ve Köylerin Kaldırılması Ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun Mudur?”. Yerel Politikalar, sy. 4, 2016.
Vancouver Gözler P. 6360 SAYILI KANUN HAKKINDA ELEŞTİRİLER Yirmi Dokuz İlde İl Özel İdareleri ve Köylerin Kaldırılması ve İlçe Belediyelerinin Büyükşehir İlçe Belediyesi Hâline Dönüştürülmesi Anayasamıza Uygun mudur?. Yerel Politikalar. 2016(4).