Defining Management: Business Schools, Consultants, Media
Öz
Türkiye’de düzenlenen Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongrelerine ilk katılımım, 2007 yılında Kartepe’de düzenlenen 15. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresinde gerçekleşmişti. Kariyerim açısından bu kongreyi anlamlı kılan olay ise aynı kongrede bütün katılımcılara yönelik düzenlenen bir seminerdi. Seminerin adı “Hipotez Gökten Düşmez”, sunuşu yapan kişi ise Sayın Prof. Dr. Behlül Üsdiken hocamızdı. O sunumu, araştırma yapmaya bakış açımı etkilemesi bakımından akademik kariyerimin bir dönüm noktası olarak nitelendiriyorum. Yıllar içerisinde Sayın Prof. Dr. Behlül Üsdiken hocamızı gerek yayınları ile gerekse de bilimsel etkinliklerdeki sunuşları ve adeta bir okul gibi olan kongre oturumları arasındaki kısa ayak üstü konuşmalarla yakından tanıma fırsatı buldum. Bir çok yeni okumaya ve yeni araştırmaya yelken açmamda bana önemli katkıları olan hocalarımdan biri olmuştur. Akademik kariyerim açısından önemli bir yerde konumlandırdığım hocamızın arkadaşlarıyla birlikte yazdığı kitabını inceleyerek eser hakkındaki görüşlerimi Türkiye’deki yönetim ve organizasyon alanında çalışan meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Amatori, F. & Colli, A. (2011). Business history: Complexities and comparisons. London: Routledge.
- Amdam, R. V. (2007). Business education. İçinde G. Jones ve J. Zeitlin (Der.), The oxford handbook of business history (s. 581-602). Oxford: Oxford University Press.
- Blackford, M. G. & Kerr, K. A. (1986). Business enterprise in American history. USA: Houghton Mifflin Company.
- Blackford, M. G. (2008). The rise of modern business: Great Britain, the United States, Germany, Japan, and China. NC: University of North Carolina Press.
- Chandler, A. D. Jr, McCraw, T. K. & Tedlow, R. S. (1996). Management: Past and present. A casebook on the history of American business. Ohio: South-Western College Publishing.
- Clark, P. & Rowlinson, M. (2004). The treatment of history in organisation studies: Towards an ‘historic turn’?”. Business History. 46:3, 331–352.
- Cunliffe, A. L. (2014). A very short, fairly interesting and reasonably cheap book about management. SAGE Publications Ltd.
- George, C.S. (1972). The history of management thought. Englewood Cliffs, New Jersey: Prentice Hall.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Kitap İncelemesi
Yazarlar
Serkan Dirlik
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ
Yayımlanma Tarihi
28 Ekim 2017
Gönderilme Tarihi
28 Ekim 2017
Kabul Tarihi
28 Ekim 2017
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 2