Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi

Yıl 2012, Cilt: 2012 Sayı: 2, 17 - 23, 01.04.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438

Öz

Bu derlemede, mersin balıklarının yetiştiricilik şartlarında yaşamaları, büyümeleri ve nesillerini devam ettirebilmeleri için  beslenmelerinde yağ asitlerinin rolü üzerinde durulmuştur. Mersin balıklarıiçin henüz ideal bir yem geliştirilememiştir. Ülkemizde mersin balıklarının beslenmesinde alabalık yemleri kullanılmaktadır. Mersin balıklarının yemlerinde linoleik (18:2 n-6) ve á-linolenik (18:3 n-3) yað asitlerine ihtiyaç duydukları düşünülmektedir. Ancak, et ve havyarda n-3 serisi (EPA ve DHA) bulunabilmesi için, yemlerin de EPA ve DHA bakımından zengin olması önerilmektedir. Mersin balıklarının yağ asitleri gereksinimleri ile farklı yağ kaynakları üzerine son yıllarda yapılan çalışmalar incelenerek bir bütünlük içinde sunulmaya çalışılmıştır.

The Importance of Fatty Acids in Nutrition of Sturgeons

Yıl 2012, Cilt: 2012 Sayı: 2, 17 - 23, 01.04.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438

Öz

In this review, we focused on the role of fatty acids in nutrition for the living, growth and to keep the generations of sturgeon in

farming conditions. Not yet been developed an ideal feed for sturgeon. Farmer in our country used trout feed for feeding of

sturgeon. It is thought that they need linoleic (18:2 n-6) and á-linolenic (18:3 n-3) fatty acids in their diet. However, it is

recommended that the feed is also rich in EPA and DHA in order to find n-3 series (EPA and DHA) in their meat and caviar. With

examining the recent studies on fatty acids the requirements of the sturgeon and the fatty oil resources is to present a coherent

way.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Bilal Akbulut Bu kişi benim

Biro Janka Bu kişi benim

Ahmet Faruk Yeşilsu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2012 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akbulut, B., Janka, B., & Yeşilsu, A. F. (2012). Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. Aquaculture Studies, 2012(2), 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438
AMA Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. Nisan 2012;2012(2):17-23. doi:10.17693/yunusae.v2012i21909.235438
Chicago Akbulut, Bilal, Biro Janka, ve Ahmet Faruk Yeşilsu. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies 2012, sy. 2 (Nisan 2012): 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
EndNote Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF (01 Nisan 2012) Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. Aquaculture Studies 2012 2 17–23.
IEEE B. Akbulut, B. Janka, ve A. F. Yeşilsu, “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”, AquaST, c. 2012, sy. 2, ss. 17–23, 2012, doi: 10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
ISNAD Akbulut, Bilal vd. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies 2012/2 (Nisan 2012), 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
JAMA Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. 2012;2012:17–23.
MLA Akbulut, Bilal vd. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies, c. 2012, sy. 2, 2012, ss. 17-23, doi:10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
Vancouver Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. 2012;2012(2):17-23.