BibTex RIS Kaynak Göster

Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 1-2 - 1996, 111 - 119, 16.06.1996

Öz

Bu derlemede, beslenmemiz için gerekti olan çoğu maddeyi yoğun bir şekilde bünyesinde bulunduran peynirin iyi kalitede ve istenen özellikte olması için hammaddesi olan sütte bulunması gereken nitelikler ve bunların peynirin kalitesine olan etkileri tartışıldı

Kaynakça

  • 1. Eralp. M Peynir Teknolojisi A.Ü Ziı Fak. vav. 533(1974)
  • 2. Özalp, E., Kaymaz, Ş.. Sut Ürünleri ve Teknolojisi AÜ.Vet Fak Teksir 86/11 (1986 ı
  • 3 Tekınşen. OC Süt Ürünleri ve Teknolojisi A.Ü Vet Fak teksir 86/11 (1985)
  • 4 Sert. S, Kıvanç, M Erzurum piyasasında taze olarak tüketime sunulan beyaz pevnırlerın hijyenik kaliteleri üzerinde bir araştırma Atatürk Ü. Zır. Fak Derg . 15, 3-4. 79- 89(1984).
  • 5 Akgün, S Peynir hataları Vet Hek Der Derg . 52. 3,9- 17(1983).
  • 6 ErgüllU, E Standart beyaz peynir yapımı için öneriler 22-23 Aralık 1983 beyaz jaevnır sempozyumu, s 63-70. E ' Zır Fak İzmir (198.3).
  • 7 Demıryol. 1, Yaygın. H inek, koyun, keçi sütleri ile tapılan ve farklı sıcaklıklarda olgunlaştırılan bet az peynirlerin özellikleri üzerinde araştırmalar. E.U Zır Fak Derg. 21, 3, 127- 140(1984).
  • 8 Özalp, E . Özer, I Sut ve nıanıulleıunızuı hijyenik ve teknolojik standardizasyonu Vet Hek Der Derg . 40, 10 (1970).
  • 9 Izmen, E R.: Süt ve Mamüllen Teknolojisi AÜ Zır Fak Yay 155 AÜ Basımevi (1959)
  • 10. Koçak. C Peynir yapımında kullanılan sütler ve özellikleri. Segem yayınlan Ankara (1985)
  • 11 F.ralp, M Peynir Teknolojisinde Gelişmeler A.Ü Zır Fak yay 271 (1966)
  • 12 Rıchard. J et Auclaır, J Le I.aıt de Fromagene İn ”L -■ Fromage" Ed.A.Eck pp 126-193 Technıque et documenta- tıon (Lavoısıer), Paris ( 1987)
  • 13. Lucıus, L. Slyke. V. Walter V P lllustrated Revısed and Enlarged Neu York Orange Judd Publıshıng C mpany İne (1952)
  • 14 Aiıbaşoğiu. M . Doğandı, M.Z, Keskinlepe, H. Süt ineklerinde mastıtıslerın insan ve hayvan sağlığı tonünden ar.şunlması A Ü Vet Fak Derg . 16, 2. 122-145 (1969)
  • 15 Blosser, T H Symposıum-Bovıne mastitıs econo- mıe losses on mastitıs Journal of dair, scıence. 62. 119-127 As quatcd İH 20 (1979)
  • 16 Mol, H Antibiotıcs and Mılk AA Balkema Rn'terdam, 206 s As quated ht 20 (1975).
  • 17 Yaygın, II S> Mamüll inde Antibiyotikler, E Ü Zır l ak. Yay No 32 İzmir As qu ted lit 20 ı 1977)
  • 18 Thomas. S.B . Pones. J.' and Lew,s, J The effect ol Temellime m milk used for the manufacture of cheshıre cheese Journal ol Socıetv Dair. Technologv. 8 97-105 (1955)
  • 19 Thomas S.B Pones, JJ and Lewis, J Further studies on the effect of penıcıllıne ın mılk used lör manufacture of t heshıre cheese Journal of Society Dam Technology. 9. 87- 92ı1956)
  • 20 Sarp. H. Yaygın, H SEK, İzm sut ve mama labnkasma gelen sütlerde antibiyotik aranması antibiyotiğin bet iz peynirin bazı özelliklerine etkisi üzerinde araştırmalar E. C. Zır Fak Derg .21.3, 203-217(1984)
  • 21. Tekınşen, OC Çelik. C Şavak peynirlerinde slıtılococ ve rıncrococcuslar Ali Vet fak Derg 16, 3-4 (ID9)

Propertics Lookcd For in the Milk Used for Cheese Production

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 1-2 - 1996, 111 - 119, 16.06.1996

Öz

Cheese uthich contain many bas'ıc nutritional elements is necessary for our feeding. In order to produce a good quality cheese, the milk used for this purpose musi conl ı’n eri in gualities. In thit compilation the qua ity of milk and its effects on cheese production is Jiscussed

Kaynakça

  • 1. Eralp. M Peynir Teknolojisi A.Ü Ziı Fak. vav. 533(1974)
  • 2. Özalp, E., Kaymaz, Ş.. Sut Ürünleri ve Teknolojisi AÜ.Vet Fak Teksir 86/11 (1986 ı
  • 3 Tekınşen. OC Süt Ürünleri ve Teknolojisi A.Ü Vet Fak teksir 86/11 (1985)
  • 4 Sert. S, Kıvanç, M Erzurum piyasasında taze olarak tüketime sunulan beyaz pevnırlerın hijyenik kaliteleri üzerinde bir araştırma Atatürk Ü. Zır. Fak Derg . 15, 3-4. 79- 89(1984).
  • 5 Akgün, S Peynir hataları Vet Hek Der Derg . 52. 3,9- 17(1983).
  • 6 ErgüllU, E Standart beyaz peynir yapımı için öneriler 22-23 Aralık 1983 beyaz jaevnır sempozyumu, s 63-70. E ' Zır Fak İzmir (198.3).
  • 7 Demıryol. 1, Yaygın. H inek, koyun, keçi sütleri ile tapılan ve farklı sıcaklıklarda olgunlaştırılan bet az peynirlerin özellikleri üzerinde araştırmalar. E.U Zır Fak Derg. 21, 3, 127- 140(1984).
  • 8 Özalp, E . Özer, I Sut ve nıanıulleıunızuı hijyenik ve teknolojik standardizasyonu Vet Hek Der Derg . 40, 10 (1970).
  • 9 Izmen, E R.: Süt ve Mamüllen Teknolojisi AÜ Zır Fak Yay 155 AÜ Basımevi (1959)
  • 10. Koçak. C Peynir yapımında kullanılan sütler ve özellikleri. Segem yayınlan Ankara (1985)
  • 11 F.ralp, M Peynir Teknolojisinde Gelişmeler A.Ü Zır Fak yay 271 (1966)
  • 12 Rıchard. J et Auclaır, J Le I.aıt de Fromagene İn ”L -■ Fromage" Ed.A.Eck pp 126-193 Technıque et documenta- tıon (Lavoısıer), Paris ( 1987)
  • 13. Lucıus, L. Slyke. V. Walter V P lllustrated Revısed and Enlarged Neu York Orange Judd Publıshıng C mpany İne (1952)
  • 14 Aiıbaşoğiu. M . Doğandı, M.Z, Keskinlepe, H. Süt ineklerinde mastıtıslerın insan ve hayvan sağlığı tonünden ar.şunlması A Ü Vet Fak Derg . 16, 2. 122-145 (1969)
  • 15 Blosser, T H Symposıum-Bovıne mastitıs econo- mıe losses on mastitıs Journal of dair, scıence. 62. 119-127 As quatcd İH 20 (1979)
  • 16 Mol, H Antibiotıcs and Mılk AA Balkema Rn'terdam, 206 s As quated ht 20 (1975).
  • 17 Yaygın, II S> Mamüll inde Antibiyotikler, E Ü Zır l ak. Yay No 32 İzmir As qu ted lit 20 ı 1977)
  • 18 Thomas. S.B . Pones. J.' and Lew,s, J The effect ol Temellime m milk used for the manufacture of cheshıre cheese Journal ol Socıetv Dair. Technologv. 8 97-105 (1955)
  • 19 Thomas S.B Pones, JJ and Lewis, J Further studies on the effect of penıcıllıne ın mılk used lör manufacture of t heshıre cheese Journal of Society Dam Technology. 9. 87- 92ı1956)
  • 20 Sarp. H. Yaygın, H SEK, İzm sut ve mama labnkasma gelen sütlerde antibiyotik aranması antibiyotiğin bet iz peynirin bazı özelliklerine etkisi üzerinde araştırmalar E. C. Zır Fak Derg .21.3, 203-217(1984)
  • 21. Tekınşen, OC Çelik. C Şavak peynirlerinde slıtılococ ve rıncrococcuslar Ali Vet fak Derg 16, 3-4 (ID9)
Toplam 21 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yakup Can Sancak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 16 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 2 Sayı: 1-2 - 1996

Kaynak Göster

APA Sancak, Y. C. (1996). Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2(1-2), 111-119.
AMA Sancak YC. Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi. Haziran 1996;2(1-2):111-119.
Chicago Sancak, Yakup Can. “Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 2, sy. 1-2 (Haziran 1996): 111-19.
EndNote Sancak YC (01 Haziran 1996) Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 2 1-2 111–119.
IEEE Y. C. Sancak, “Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler”, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1-2, ss. 111–119, 1996.
ISNAD Sancak, Yakup Can. “Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 2/1-2 (Haziran 1996), 111-119.
JAMA Sancak YC. Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi. 1996;2:111–119.
MLA Sancak, Yakup Can. “Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1-2, 1996, ss. 111-9.
Vancouver Sancak YC. Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi. 1996;2(1-2):111-9.