Çalışmada Veteriner Fakültesi çiftliğinde bulunan Normal White Leghorn ve Albino bıldırcınlarından toplanan toplam 26 yumurtanın sarısında Gaz Likit Kromatografı ile kolesterol miktarına bakıldı. Ortalama total kolesterol miktarı tavuk yumurtası sarısında 336.76 mg, bıldırcın yumurtası sarısında ise 104.92 mg bulunmuştur. Bulgular sonucunda tavuk yumurtası sarı ağırlığı ile içerdiği kolesterol miktarı arasında önemli ölçüde pozitif ilişki saptanırken, bıldırcın yumurtası sarı ağırlığı ile içerdiği kolesterol miktarı arasında aynı şekilde bir ilişki saptanamamıştır
Egg Yolk Total Clıolesterol Levels in Chicken and Quail Cholesterol levels in egg york of 26 eggs of Normal White Leghorn and Albino quils from Faculty of Veterinary far m were examined with Gas Licpıid Chromatography. Average total cholesterol amount in chicken egg york was 336.76 mg and quail egg york was 104.92 mg. The fındings indicated that there was a close relationship betvveen the weight of chicken egg york and its cholesterol content. While the relationship between quail egg york and its cholesterol content was found to be different
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 14 Haziran 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998 Cilt: 4 Sayı: 1-2 |