Gıdaların istenilen özelliklerde üretilmesi ve ıızıın süre dayanıklı kılınması, ancak bazı katkı maddeleri sayesinde mümkündür. Kendileri gıda özelliğinde olan süt tozu, soya unu, nişasta vs. katkı maddelerinin sağlık açısından bir sakıncası olmamakla beraber, kimyasal katkıların insan vücuduna zararlı etkileri olabilmektedir. Bu çalışmada et ve süt sektöründe vazgeçilmez katkı maddelerinden olan nitrat ve nitrit üzerinde durulmuş ve kalıntılarının insan sağlığına etkileri incelenmiştir
. To produce foods at desirable specifities and to preserve them for a long time could be possible with some food additivies. Food additivies, from foods for instance, milk powder, soybean flour and starch lıave no harın on healtlı. On the other hand, food additivies, from Chemicals, could be harmful for humaıı healtlı. İn this study, nitrate and nitrite wlıich are conımonly used in meat and milk indııstry have beeıı coıısidered and the effects of their residues on human healtlı has been investigated
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 14 Haziran 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998 Cilt: 4 Sayı: 1-2 |