Determination oflevels of β- Caroteııe and a- Tocopherol vitamin E in the Butter Sold in Van Market This study was performed in the aim of determination oflevel of β-caroten and a- tokoferol Vitamin E in the butter sold in Van. Totally 25 butter samples were used as materials. İn the analysed samples, average β-carotene level as 344.50±96.17 pg/100g, a- tokoferol level as 2.93±0.25 mg/l00g and fat as 81.16±1.05 % yvere determined. İn conclusion, it was found that a statistically positive correlation between analysedparameters p
Bu çalışma, Van piyasasında tüketime sunulan tereyağlarında β - karoten ve α- tokoferol vitamin E miktarlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada toplam 25 adet tereyağı örneği materyal olarak kullanılmıştır. Analizleri yapılan tereyağı örneklerinde ortalama β-karoten miktarı 344.50296.17 pg/100g, α- tokoferol miktarı 2,93±0.25 mg/ 100g ve yağ miktarı % 81.16±1.05 olarak tespit edilmiştir. İncelemeye esas alınan parametreler arasında istatistiki olarak pozitif bir korelasyon bulunmuştur p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 13 Haziran 1999 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 5 Sayı: 1-2 |