Bu araştırmada. Japon bıldırcınlarında yumurta ağırlığının ve depolama sürelerinin kuluçka özelliklerine etkileri ortaya konulmuştur.Depolama süresi olarak 1.2.3.4, 5. 6. 7. 8 ve 9 gün olmak üzere 9 farklı süre uygulanmıştır. Yumurtalar üç ağırlık grubuna 11.01 g ayrılmıştır.Kuluçka makinesine konulmadan önce yumurtaların depolandıkları odanın sıcaklığı 17-20 °C ve oransal nemi % 55-60 arasında olmuştur. Depolama süresi uzadıkça döllülük oram, çıkış gücü ve kuluçka randımanı düşmüştür..Ağır yumurta grubuna >11.01 g ait döllülük oranı, çıkış gücü ve kuluçka randımanı değerleri, hafif
Japon Bıldırcını. Yumurta Ağırlığı. Depolama Süresi. Kuluçka Özellikleri
This studv examined the effects of egg weight and storage time on hatchability trails. Eggs were stored for 1.2,3.4.5.6.7.8 and 9 days. Eggs were collected into 3 egg weight groups 11.01 g .Storage room temperature was 17-20 °C and relative humiditv was 55-60%. Fertility, hatchability of fertile eggs and hatchability values decreased with the storage time. Fertility, hatchability of fertile eggs and hatchability values were higher in heavier egg weight group, >11.01 g compare groups. P
Japanese Quail. Egg weight. Storage time. Hatchability traits
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 9 Sayı: 1 |