This study was performed to investigate the existance of Bacillııs cereus in raw rnilk, herby cheese and butter san1ples sold in Van . In this study, 40 raw rnilk, 75 herby cheese and 25 butter saınples in total of 140 san1ples were used as material. In conclusion , it was isolated and identified the level of Bacillus cereııs in raw milk san1ples 10 % (4 samples) l.xl02 - 2:8xl04 cfu/ml , in herby cheese 1.3 % (1 saınple) 9.0xl02 cfu/g. Bacillus cereus was isolated in none of the butter saınples .
Bu çalışma, Van'da tüketime sunulan çiğ süt, otlu peynir ve tereyağlarında Bacillus cereus'un varlığını belirlemek amacıyla
yapıldı. Çalışmada materyal olarak 40 adet çiğ süt, 75 adet otlu peynir ve 25 adet tereyağı olmak fizere toplam 140 örnek materyal olarak kullanıldı. Sonuç olarak, çiğ süt örneklerinin %10'unda (4 örnek) l.Oxl02-2.8 x 104 kob/rnl , otlu peynirlerin %1.3'nde (1 örnek) 9.0 x 102 kob/g dttzeyinde Bacillus cereus izole ve identifıye edildi. Tereyağı örneklerinin hiçbirinden Bacillus cereus izole edilemedi .
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 7 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 9 Sayı: 1 |
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.