BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation of Existence of Bacillus cereus in Raw Milk and Some Milk Product

Yıl 1999, Cilt: 9 Sayı: 1, 5 - 8, 07.06.2016

Öz

This study was performed to investigate the existance of Bacillııs cereus in raw rnilk, herby cheese and butter san1ples sold in Van . In this study, 40 raw rnilk, 75 herby cheese and 25 butter saınples in total of 140 san1ples were used as material. In conclusion , it was isolated and identified the level of Bacillus cereııs in raw milk san1ples 10 % (4 samples) l.xl02 - 2:8xl04 cfu/ml , in herby cheese 1.3 % (1 saınple) 9.0xl02 cfu/g. Bacillus cereus was isolated in none of the butter saınples .

Çiğ Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Bacillus cereus'un Varlığının Araştırılması

Yıl 1999, Cilt: 9 Sayı: 1, 5 - 8, 07.06.2016

Öz

 Bu çalışma, Van'da tüketime sunulan çiğ süt, otlu peynir ve tereyağlarında Bacillus cereus'un varlığını belirlemek amacıyla

yapıldı. Çalışmada materyal olarak 40 adet çiğ süt, 75 adet otlu peynir ve 25 adet tereyağı olmak fizere toplam 140 örnek materyal olarak kullanıldı. Sonuç olarak, çiğ süt örneklerinin %10'unda (4 örnek) l.Oxl02-2.8 x 104 kob/rnl , otlu peynirlerin %1.3'nde (1 örnek) 9.0 x 102  kob/g dttzeyinde Bacillus cereus izole ve identifıye edildi. Tereyağı örneklerinin hiçbirinden Bacillus cereus izole edilemedi .

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sema Ağaoğlu Bu kişi benim

Süleyman Alemdar Bu kişi benim

Kamil Ekici Bu kişi benim

Hüseyin Güdücüoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ağaoğlu, S., Alemdar, S., Ekici, K., Güdücüoğlu, H. (2016). Çiğ Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Bacillus cereus’un Varlığının Araştırılması. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 9(1), 5-8.

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.