BibTex RIS Kaynak Göster

Süt ve Mamüllerinde Antibiyotik Kalıntı Problemi

Yıl 1996, Cilt: 6 Sayı: 1, 119 - 131, 07.06.2016

Öz

airÇok  sebepten dolayı, süt ve mamü.l;erinde antibiyfü   ·                              fı    tfannın ' ·:..  buluriması   istenmeyen   bir   durumdur. · Çünkü   antibiyotikleriı:l',  Çok  ' ctüşük

  • ·  konsantrasyonları   · bile,     çeşitli     süt.   ürünlerinin      imalinQ...,kuU ılan   _   starter kültürlerin    faaliyetini    yavaşlatmakta ,•·veya   tamamen    dui:clurabilmektedir.      Bu

,,_ · ·sebepten dolayı; peynir, tereyağı , yoğurt gibi süt üİ-ünlerinin   imalatında çeşitli

·. ·  iıksaklıklara · yol  açmakta • · ve bu  ürünlerin  kalitele nin  bozµlmasına  yol açmaktadı'r .

Antibiotic Residue Problems in Milk Products

Yıl 1996, Cilt: 6 Sayı: 1, 119 - 131, 07.06.2016

Öz

The ·]!>rsence r  f'antibiotic    re.sidues   iri' dair):  product!f >is   an

... . · undesirable   situation   becau    .of many   reaspns . F<;>(ex_afnple;.everi the fovest

concentrations of antibiotics .l:ıaye inhib!tory o'r 'bactefisid 'effect on the :activity

,. . •  of  starter culture. ]lıerefore, the  rcşi<jpe 'O[ antibtotiCs caıi'Sc  Sdme  pfoblems  in manufacturing    prpcess   of  dairy   prodİ.ıcts . such::as'cheese/·blıtter /atı.di !yogurt,

andıa)so icteat qµlity .de.fe.ctş il) ,sµch products

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İhsan Bakırcı Bu kişi benim

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bakırcı, İ., & Akyüz, N. (2016). Süt ve Mamüllerinde Antibiyotik Kalıntı Problemi. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 6(1), 119-131.

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.