Bu çalışma, yaş şeker pancarı posasına değişik oranlarda kepek ilave ederek elde edilen silajların mısır silajıyla karşılaştırmalı sindirilebilirliğin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Denemede, %25, %30 ve %35 kuru madde (KM) içeren yaş şeker pancarı posası (YŞPP)-kepek karışımından oluşan üç silaj ve ayrıca bir grup da mısır silajı hazırlanmıştır. Hazırlanan bu silajlar 5 tokluda her gruptan yemin tüm hayvanlar tarafından tüketebilmesini sağlayacak şekilde dizayn edilip, klasik sindirim denemesi kullanılarak hayvanlara yedirilmiştir. Hayvanların KM ve organik madde (OM) tüketimleri, gerek gr/gün ve gerekse hayvanın canlı ağırlığının yüzdesi olarak YŞPP tüketenlerin mısır silajı tüketenlere oranla yüksek bulunmuştur. (P
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 21 Sayı: 3 |