Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt

Yıl 2003, Cilt: 14 Sayı: 2, 10 - 14, 01.06.2003

Öz

Yoghurt with different fruit-flavors(Cornelian, Morello Chery and Rose hip marmalade, grape molasses, date pulp, and control (without additive)) was prepared and stored up to 10 days at 5o
C. The fruit flavors were added at the rate of 7 % w/w. Yoghurt samples were analyzed for some physical, chemical, microbiological and sensory some characteristics. The total aerobic
mesophilic bacterial count, coliform count, and yeast and mold counts were determined in yoghurt samples at 1, 6 and 10 days interval. There were significantly differences in the fat, ash, protein, total solids (TS) content and titratable acidity (TA) for samples amonts 1d of storage. There were marked differences in the protein and dry matter due to different flavor additives. Syneresis and
TA increased over the storage period. The yoghurt containing Grape molasses and Morello had higher flavor scores than using other flavoring. The total mesopilic bacterial count was significantly higher in the yoghurt sample contained grape molasses. Yeast and mould count increased significantly during storage at 5o C . 

Bazı Meyve Aromalı Yoğurtların Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri

Yıl 2003, Cilt: 14 Sayı: 2, 10 - 14, 01.06.2003

Öz

Kızılcık, kuş burnu, vişne marmelatları, üzüm pekmezi, hurma pulpu içeren yoğurtlarla kontrol grubu (meyve ilavesiz) yoğurt hazırlandı ve 10 gün süreyle 5o C’de depolandı. Meyve aromaları ağırlık oranına göre % 7 oranında yoğurtlara katıldı. Yoğurt örneklerinde bazı fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri belirlendi. Örneklerde 1. 6. ve 10. günlerde aerobik mezofilik bakteri sayısı, koliform bakteri ve maya ve küf sayıları tespit edildi. Örnekler arasında depolamanın 1. günde yağ, kül, protein, toplam kuru madde ve titrasyon asitliğinde önemli farklar bulundu. Farklı aromalardan dolayı yoğurtlarda protein ve kuru madde içeriğinde iz bırakacak farklılıklar gözlemlendi. Depolama periyodunda serum ve titrasyon asitliği arttı. Vişne ve üzüm pekmezli örneklerin, diğerlerine göre, daha fazla tat ve aroma puanı almıştır. Aerobik mezofilik bakteri üzüm pekmezli yoğurtlarda önemli bir şekilde daha yüksek bulundu. Maya ve küf sayısı 5o C’de depolama süresince önemli olarak artış gösterdi. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Z. Tarakçı Bu kişi benim

- - Bu kişi benim

E. Küçüköner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tarakçı, Z., -, .-., & Küçüköner, E. (2003). Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(2), 10-14.
AMA Tarakçı Z, -, Küçüköner E. Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt. YYU Vet Fak Derg. Haziran 2003;14(2):10-14.
Chicago Tarakçı, Z., - -, ve E. Küçüköner. “Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14, sy. 2 (Haziran 2003): 10-14.
EndNote Tarakçı Z, - -, Küçüköner E (01 Haziran 2003) Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14 2 10–14.
IEEE Z. Tarakçı, .-. -, ve E. Küçüköner, “Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt”, YYU Vet Fak Derg, c. 14, sy. 2, ss. 10–14, 2003.
ISNAD Tarakçı, Z. vd. “Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14/2 (Haziran 2003), 10-14.
JAMA Tarakçı Z, - -, Küçüköner E. Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt. YYU Vet Fak Derg. 2003;14:10–14.
MLA Tarakçı, Z. vd. “Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 14, sy. 2, 2003, ss. 10-14.
Vancouver Tarakçı Z, - -, Küçüköner E. Physical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Some Fruit-Flavored Yoghurt. YYU Vet Fak Derg. 2003;14(2):10-4.