Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ

Yıl 1992, Cilt: 3 Sayı: 1, 165 - 174, 01.06.1992

Öz

Suyu sodalı olan Van gölünde yaşayan inci kefali
(Chalcalburnustarichi)
balığının etinde yağ asitleri miktarlari  tespit edilmiştir.
Toplam doymuş yağasitleri 215.07 mg/100
gr
(% 41.71), toplam
doymamış yağ asitleri  299.71 mg/100gr (%
58.15) olarak
bulunmuştur. Tek doymamış bağlı yağ asitlerinin
104.50 mg/100gr.
(% 20.01),
çok doymamış bağlı yağ asitlerinin 195.21 mg/100gr (%38.14)
olduğuve bu balığın eicosapentaenoic asit (EPA) ve
docasahexaenoic asit (DHA)
bakimından zengin bir diyet oluşturduğu
tespit edilmiştir.

Kaynakça

  • Rferans1

Fatty Acid Levels in The Flesh of Chalcalburnus Tarichi From Lake

Yıl 1992, Cilt: 3 Sayı: 1, 165 - 174, 01.06.1992

Öz

Fatty
acid concentrations in the flesh of Chalcalburnus tarichiwhich live in
soda-rich Lake Van were determined. Total saturated fatty acids werefound to be
215.07 mg/100 g (41.71 %) and
total
unsaturated fatty acids 299.71mg/100 gr (58.15 %).  It was also determined that monounsaturated
fatty acidsconcenrations were 104.50 mg/100 g (20.01 %),
polyunsaturated fatty acids concentrationswere 195.21 mg/100 g (38.14
%) and that these fish are a rich
source ofeicosapentaenoic acid (EPA) and docasahexaenoic acid (DHA)

Kaynakça

  • Rferans1
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hilal Ergun Bu kişi benim

Betül Tanyel Bu kişi benim

Hayati Camas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ergun, H., Tanyel, B., & Camas, H. (1992). VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 3(1), 165-174.
AMA Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. Haziran 1992;3(1):165-174.
Chicago Ergun, Hilal, Betül Tanyel, ve Hayati Camas. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3, sy. 1 (Haziran 1992): 165-74.
EndNote Ergun H, Tanyel B, Camas H (01 Haziran 1992) VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 1 165–174.
IEEE H. Ergun, B. Tanyel, ve H. Camas, “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”, YYU Vet Fak Derg, c. 3, sy. 1, ss. 165–174, 1992.
ISNAD Ergun, Hilal vd. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3/1 (Haziran 1992), 165-174.
JAMA Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. 1992;3:165–174.
MLA Ergun, Hilal vd. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, 1992, ss. 165-74.
Vancouver Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. 1992;3(1):165-74.