BibTex RIS Kaynak Göster

Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi

Yıl 2010, Cilt: 1 Sayı: 2, 73 - 78, 01.06.2010

Öz

Bu çalışmada lipaz enzimi (Thermomyces lanuginosus) pirina üzerine kovalent bağlama metoduyla tutturulmuştur. Thermomyces lanuginosus enziminin en yüksek tutuklanma değeri 18.7 mg/g pirina olarak hesaplanmıştır. Destek maddesi üzerine tutturulan Thermomyces lanuginosus enzimi için en yüksek aktivite değeri 20.3 µmol pNP/ g pirina.dk ve en yüksek spesifik aktivite değeri ise 10.3 µmol pNP/mg enzim dk olarak belirlenmiştir. Enzim tutuklanması öncesinde ve sonrasında pirina destek maddesinin yüzey özellikleri taramalı elektron mikroskobu (SEM) ile incelenmiştir. Enzim konsantrasyonu, çözelti pH’sı ve tampon çözeltisinin derişim değerlerinin lipaz tutuklanması ve aktivitesi üzerindeki etkileri araştırılmıştır

Capacity of Using Olive Pomace as Support Material for Enzyme Immobilization

Yıl 2010, Cilt: 1 Sayı: 2, 73 - 78, 01.06.2010

Öz

In the present work, microbial lipase from Thermomyces lanuginosus was immobilized by covalent binding onto olive pomace. The maximum immobilization of Thermomyces lanuginosus was calculated as 18.7 mg/g olive pomace. The highest activity was obtained as 20.3 µmol pNP/ g olive pomace min. and also the highest specific activity was 10.3 µmol pNP/mg enzyme min. for Thermomyces lanuginosus which is immobilized on support material. The surface properties of the olive pomace support material were investigated by scanning electron microscopy (SEM) before and after enzyme immobilization. The effects of protein concentration, pH and buffer concentration on the immobilization and lipase activity were investigated

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45HH37GV
Bölüm Makale
Yazarlar

Yasin Yücel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yücel, Y. (2010). Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi. Zeytin Bilimi, 1(2), 73-78.
AMA Yücel Y. Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi. Zeytin Bilimi. Haziran 2010;1(2):73-78.
Chicago Yücel, Yasin. “Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi”. Zeytin Bilimi 1, sy. 2 (Haziran 2010): 73-78.
EndNote Yücel Y (01 Haziran 2010) Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi. Zeytin Bilimi 1 2 73–78.
IEEE Y. Yücel, “Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi”, Zeytin Bilimi, c. 1, sy. 2, ss. 73–78, 2010.
ISNAD Yücel, Yasin. “Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi”. Zeytin Bilimi 1/2 (Haziran 2010), 73-78.
JAMA Yücel Y. Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi. Zeytin Bilimi. 2010;1:73–78.
MLA Yücel, Yasin. “Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi”. Zeytin Bilimi, c. 1, sy. 2, 2010, ss. 73-78.
Vancouver Yücel Y. Pirinanın Enzim Tutuklanmasında Destek Maddesi Olarak Kullanılabilme Kapasitesi. Zeytin Bilimi. 2010;1(2):73-8.