BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 1, 37 - 42, 01.03.2011

Öz

Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yapılan çeşitli salatalar, sebze ve et yemekleri, kızartmalar, bazı hamur işleri, pasta ve börekler zeytinyağı kullanımıyla lezzetlendirilmektedir. Bununla birlikte Akdeniz ve Ege bölgeleri dışındaki kesimlerde zeytinyağı tüketimi yok denecek kadar azdır. Sağlıklı ve lezzetli bir yağ olması yönünden düşünüldüğünde zeytinyağı tüketiminin az olduğu ya da hemen hemen hiç olmadığı kesimlerde tanıtılması ve tüketiminin artırılması son derece önemlidir. Yapılan çalışmada dört farklı özellikteki zeytinyağı ile hazırlanan kek ve böreklerin gençler tarafından algılamaları araştırılmıştır. Gençlerden farklı zeytinyağı kullanılarak hazırlanan hamur işlerini ‘Ağır’, ‘Farklı Tad Algılamadım’ ve ‘Lezzetli’ olarak üç grupta değerlendirmeleri istenmiştir. Araştırma sonucunda benzer ve farklı algılamalar olduğu tespit edilmiştir

Using the Prepared Cake and Pastries with Different Characteristics by Youth in the Sensory Evaluation of Olive Oil

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 1, 37 - 42, 01.03.2011

Öz

In our country, especially in the Mediterranean and Aegean regions different variety of salads, vegetables and meat dishes, roasts, some pastries, cakes and pies are made delicious with the use of olive oil. However, within the areas outside the Aegean and Mediterranean regions the olive oil consumption is almost negligible. Considering its healthiness and taste increasing the olive oil consumption in low or almost no promotion areas is extremely important. In this research, the perceptions of young people for cakes and pastries prepared with four different qualities of olive oil were investigated. Young people were asked to evaluate food under 'heavy', 'Different Taste Unnoticed' and 'Delicious' categories. Research results have been found to be similar and different perceptions

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA75JF85YN
Bölüm Makale
Yazarlar

Fügen Durlu Özkaya Bu kişi benim

Menekşe Cömert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Durlu Özkaya, F., & Cömert, M. (2011). Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi. Zeytin Bilimi, 2(1), 37-42.
AMA Durlu Özkaya F, Cömert M. Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi. Zeytin Bilimi. Mart 2011;2(1):37-42.
Chicago Durlu Özkaya, Fügen, ve Menekşe Cömert. “Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek Ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi”. Zeytin Bilimi 2, sy. 1 (Mart 2011): 37-42.
EndNote Durlu Özkaya F, Cömert M (01 Mart 2011) Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi. Zeytin Bilimi 2 1 37–42.
IEEE F. Durlu Özkaya ve M. Cömert, “Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi”, Zeytin Bilimi, c. 2, sy. 1, ss. 37–42, 2011.
ISNAD Durlu Özkaya, Fügen - Cömert, Menekşe. “Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek Ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi”. Zeytin Bilimi 2/1 (Mart 2011), 37-42.
JAMA Durlu Özkaya F, Cömert M. Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi. Zeytin Bilimi. 2011;2:37–42.
MLA Durlu Özkaya, Fügen ve Menekşe Cömert. “Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek Ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi”. Zeytin Bilimi, c. 2, sy. 1, 2011, ss. 37-42.
Vancouver Durlu Özkaya F, Cömert M. Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi. Zeytin Bilimi. 2011;2(1):37-42.