BibTex RIS Kaynak Göster

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 1, 31 - 40, 01.03.2009

Öz

Bu araştırma, beden eğitimi ve spor yüksekokulu araştırma görevlilerinin mesleki doyum düzeylerinin incelenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini; Türkiye genelinde beden eğitimi ve spor yüksekokullarında-bölümlerinde görev yapan, yüz yüze görüşme ve e-mail yolu ile araştırmaya katılan 96 araştırma görevlisi oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, kişisel bilgi formu ve mesleki doyumuna ilişkin algıları ölçen mesleki doyum ölçeği (Kuzgun, Sevim ve Hamamcı 1998) ile toplanmıştır. Verilerin analizinde değişkenlere bağlı olarak t testi, Kruskal Wallis testi, Mann-Whitney U testi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda; araştırmaya katılan araştırma görevlilerinin mesleki doyum ölçeğinden aldıkları puanların aritmetik ortalaması 80,02 olarak bulunmuş ve mesleki doyum düzeylerinin yüksek olduğu kabul edilmiştir. Mesleki doyum düzeylerinin incelenmesi sonucunda ise mesleki doyum toplam ve mesleki doyumun “niteliklere uygunluk, gelişme isteği” alt boyut puanlarında araştırma görevlilerinin yaş, hizmet süresi, bağlı bulunan enstitü, öğretim görülen program, değişkenlerine göre önemli bir farklılık saptanmamıştır. Gelişme isteği boyutunda ise cinsiyetin önemli bir etkisi olduğu gözlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Mesleki doyum; araştırma görevlisi; beden eğitimi ve spor yüksekokulu

The Examination of the Job Satisfaction Levels of the Research Assistants in Physical Education and Sport Departments

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 1, 31 - 40, 01.03.2009

Öz

The purpose of this study was to examine the job satisfaction levels of the research assistants
at Physical Education and Sport Department in various Turkish universities. Participants
were 96 research assistants from the School of Physical Education and Sport. Participants’ personal
information and the job satisfaction levels were collected by face to face interview and/or email.
The job satisfaction questionnaire was developed by Kuzgun, Sevim, and Hamamcı (1998). To analyze
data, t test, Kruskal Wallis test, and Mann-Whitney U test were used depending on the variable
type. The results of the study showed that the mean scores of the satisfaction levels of the
research assistants were 80,02 and it could be categorized as high levels of job satisfaction. There
was not significant difference in job satisfaction levels of teaching assistants in terms of age, working
years, their institution, and their graduate programs. There was a significant difference in job
satisfaction level (desire to develop dimension) in terms of gender.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA84PU34ME
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Erkan Faruk Şirin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şirin, E. F. (2009). Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 4(1), 31-40.
AMA Şirin EF. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi. CBÜ BESBD. Mart 2009;4(1):31-40.
Chicago Şirin, Erkan Faruk. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi 4, sy. 1 (Mart 2009): 31-40.
EndNote Şirin EF (01 Mart 2009) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4 1 31–40.
IEEE E. F. Şirin, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi”, CBÜ BESBD, c. 4, sy. 1, ss. 31–40, 2009.
ISNAD Şirin, Erkan Faruk. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4/1 (Mart 2009), 31-40.
JAMA Şirin EF. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi. CBÜ BESBD. 2009;4:31–40.
MLA Şirin, Erkan Faruk. “Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, c. 4, sy. 1, 2009, ss. 31-40.
Vancouver Şirin EF. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Görevli Araştırma Görevlilerinin Mesleki Doyum Düzeylerinin İncelenmesi. CBÜ BESBD. 2009;4(1):31-40.