BibTex RIS Cite

TÜRK DÜNYASININ KÜLTÜREL ETKİLEŞİMİNDE SOSYAL HAREKETLİLİĞİN ÖNEMİ

Year 2016, Issue: 56, 53 - 60, 01.10.2016

Abstract

Türk kültürü oldukça geniş bir coğrafyada faklı topluluklar tarafından sürdürülmektedir. Coğrafyanın genişliği ve sergilediği fiziksel koşulların zenginliği davranış örüntülerinde farklılaşmalar ortaya çıkarmıştır. Farklı bölgelerde yaşayan Türk toplulukları arasında yaşadıkları kültürel temaslarla göre de bu farklılaşmalar artmakta veya azalmaktadır.. Özellikle Türk topluklarının yaşadıkları coğrafyanın genişliği göz önünde bulundurulduğunda bu durum daha da açık görülmektedir. Bunun yanı sıra Türk topluklarının farklı siyasal ve ekonomik sistemlere dâhil olmaları bu farklılaşmayı etkilemiştir. Ancak Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Türk toplulukları arasında kültürel temaslar artmıştır. Özelikle bu temasların artmasında sosyal hareketlilik oldukça belirleyici olmuştur. Çalışma kapsamında bu sosyal hareketliliğin farklı toplumsal kesimler tarafından nasıl gerçekleştirildiği ortaya konulmuştur. Hareketlilik değerlendirilirken ortaya çıkaran mekanizmalar analiz edilmiş ve bunun kültürel bütünleşme üzerine etkileri tartışılmıştır.

Importance of Social Mobility in Turkey’s Cultural Interaction with the Turkish World

Year 2016, Issue: 56, 53 - 60, 01.10.2016

Abstract

Turkish culture is maintained by diverse communities in a wide region. The diversity of the physical conditions which the width of the regions has revealed variations in patterns of behavior. Variations between Turkish communities they live in by increasing or decreasing the cultural contacts. It is involved in different political and economic systems of the Turkish communities affected to this differentiation. After the Soviet Union's collapse has an increased cultural contact between Turkish communities. Especially with the increasing social mobility of this theme has been very decisive. Mobility mechanisms were analyzed and their impact on its cultural integration was discussed.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA57ZM68AA
Journal Section Research Article
Authors

Hayati Beşirli This is me

Publication Date October 1, 2016
Submission Date October 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 56

Cite

APA Beşirli, H. (2016). TÜRK DÜNYASININ KÜLTÜREL ETKİLEŞİMİNDE SOSYAL HAREKETLİLİĞİN ÖNEMİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(56), 53-60.