Bu çalışma, Türkiye genelindeki incir işletmeleri arasında sayısal ve kapasite fazlalığı yönünden ön sıralarda yer alan Aydın yöresindeki incir işletmelerinin yapısal durumlarını, üretim tekniklerini, üretim seviyelerini ve sorunlarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla, işletmelerin temsilcileri ile yüz yüze görüşülerek anket çalışması yapılmıştır. Bu işletmelerin adresleri Aydın Ticaret Odasından alınmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda; yöredeki işletmelerin çoğunluğunun küçük ölçekli, ticari statüleri limited şirket şeklinde olduğu belirlenmiştir. İşletmelerin büyük çoğunluğunun araştırma geliştirmeden uzak işletmeler olduğu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte fabrikasyon düzeyinde yeni teknolojilerden yararlanarak üretim yapan büyük kapasiteli işletmelerin de var olduğu saptanmıştır.
This study was performed to specify the structural conditions, production techniques, production levels and
present problems of the farms and dry-fig companies of the Aydın region in Turkey whose standards rank among
the first ones in capacity and quantitative. For this purpose, with a preliminary study conducted we made a
questionnaire talking to the business dealers face to face. Their addresses were taken from the town chamber of
commerce. As a result, it was found that the majority of the companies were of small scale and most of them
established as Limited Companies. They mostly had no concern with research and improved studies.
Nevertheless, in the regions was found that a few large size companies looked outstanding about daily capacity
and other business qualities with using the newest technology
Diğer ID | JA28BN45JK |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 4 Sayı: 1/2 |