BibTex RIS Cite

BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ

Year 2006, Volume: 3 Issue: 1, 5 - 9, 01.03.2006

Abstract

Gıda bileşenlerinin dielektrik özellikleri, yüksek frekanslarda ısıtma uygulanan proseslerde en önemli parametreler olarak karşımıza çıkmaktadır. Dielektrik özellikler, bir materyalin elektromagnetik bir alanda göstereceği tepkiyi belirler ve gerçek kısım ( dielektrik sabiti, K') ile sanal kısmın ( dielektrik kayıp faktörü, K") birleşmesinden oluşan rölatif kompleks bir sayıdır. Bu nedenle gıdaların temel bileşenleri olan su, dielektrik özellikleri oldukça derinden etkileyen değişik konsantrasyonlardaki Na+cr ve şeker çözeltileri (% 15) ile gliserolün değişik frekanslardaki dielektrik özellikleri artan sıcaklıkla birlikte belirlenmektedir. Bu değerler dikkate alınarak endüstriyel ve bireysel yüksek frekanslı gıda ısıtma işlemlerinde ısıtma süreleri, hangi frekanslarda ısıtmanın daha kolay gerçekleşebileceği ve gıda bileşenlerinin bu ısıtmadaki rolü konusunda bir fikir verebilmektedir.

Determination of Dielectric Properties of Some Food Components in Different Frequencies and Temperatures

Year 2006, Volume: 3 Issue: 1, 5 - 9, 01.03.2006

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA43YR29PM
Journal Section Articles
Authors

Cavit Bircan This is me

Publication Date March 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Bircan, C. (2006). BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(1), 5-9.
AMA Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. June 2006;3(1):5-9.
Chicago Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3, no. 1 (June 2006): 5-9.
EndNote Bircan C (June 1, 2006) BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3 1 5–9.
IEEE C. Bircan, “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”, ADÜ ZİRAAT DERG, vol. 3, no. 1, pp. 5–9, 2006.
ISNAD Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3/1 (June 2006), 5-9.
JAMA Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. 2006;3:5–9.
MLA Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1, 2006, pp. 5-9.
Vancouver Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. 2006;3(1):5-9.