BibTex RIS Kaynak Göster

BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ

Yıl 2006, Cilt: 3 Sayı: 1, 5 - 9, 01.03.2006

Öz

Gıda bileşenlerinin dielektrik özellikleri, yüksek frekanslarda ısıtma uygulanan proseslerde en önemli parametreler olarak karşımıza çıkmaktadır. Dielektrik özellikler, bir materyalin elektromagnetik bir alanda göstereceği tepkiyi belirler ve gerçek kısım ( dielektrik sabiti, K') ile sanal kısmın ( dielektrik kayıp faktörü, K") birleşmesinden oluşan rölatif kompleks bir sayıdır. Bu nedenle gıdaların temel bileşenleri olan su, dielektrik özellikleri oldukça derinden etkileyen değişik konsantrasyonlardaki Na+cr ve şeker çözeltileri (% 15) ile gliserolün değişik frekanslardaki dielektrik özellikleri artan sıcaklıkla birlikte belirlenmektedir. Bu değerler dikkate alınarak endüstriyel ve bireysel yüksek frekanslı gıda ısıtma işlemlerinde ısıtma süreleri, hangi frekanslarda ısıtmanın daha kolay gerçekleşebileceği ve gıda bileşenlerinin bu ısıtmadaki rolü konusunda bir fikir verebilmektedir.

Determination of Dielectric Properties of Some Food Components in Different Frequencies and Temperatures

Yıl 2006, Cilt: 3 Sayı: 1, 5 - 9, 01.03.2006

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA43YR29PM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cavit Bircan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bircan, C. (2006). BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(1), 5-9.
AMA Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. Haziran 2006;3(1):5-9.
Chicago Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3, sy. 1 (Haziran 2006): 5-9.
EndNote Bircan C (01 Haziran 2006) BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3 1 5–9.
IEEE C. Bircan, “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”, ADÜ ZİRAAT DERG, c. 3, sy. 1, ss. 5–9, 2006.
ISNAD Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3/1 (Haziran 2006), 5-9.
JAMA Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. 2006;3:5–9.
MLA Bircan, Cavit. “BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, 2006, ss. 5-9.
Vancouver Bircan C. BAZI GIDA BİLEŞENLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI FREKANS VE SICAKLIKLARDA BELİRLENMESİ. ADÜ ZİRAAT DERG. 2006;3(1):5-9.