BibTex RIS Cite

EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Year 2004, Volume: 1 Issue: 1, 53 - 61, 01.03.2004

Abstract

Bu çalışmada, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan ekolojik tarımın Dünya'daki ve Türkiye'deki gelişimi, buna bağlı olarak geleneksel ekolojik ürünlerimizle birlikte ekolojik kuru incir ticareti ve gelişimi incelenmiştir. Araştırmada, Türkiye kuru incir üretiminin önemli bir bölümünü sağlayan Aydın yöresindeki kuru incir üreticileri ve kuru incir ihraç eden firmalar ele alınmıştır. Söz konusu üretici ve firmaların ekonomik - sosyal yapıları, üretim ve pazarlama problemleri ortaya konulmuştur. Bu çerçevede mevcut sorunlar belirlenerek, sorunların çözümüne yönelik bazı öneriler sunulmuştur.

A Research on Production and Marketing of Organic Dried Fig

Year 2004, Volume: 1 Issue: 1, 53 - 61, 01.03.2004

Abstract

n this study, the development of organic farming in the World and Turkey, which gains more importance in recent
years, is studied. From this point of view the improvement of organically trading dried figs and conventional
organic crops were also investigated.
The main subject of the study are the farmers and the importers of the dried figs in the Aydin region where the most
of the dried figs in Turkey were produced. The economic and social structures, production and marketing
problems of the farmers and the importers are shown in the study. In this context the existing problems are
determined and some suggestions are made in order to solve these problems.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA44CZ87YJ
Journal Section Articles
Authors

Berrin Şahin This is me

Kezban Konak This is me

Publication Date March 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Şahin, B., & Konak, K. (2004). EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 1(1), 53-61.
AMA Şahin B, Konak K. EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. ADÜ ZİRAAT DERG. June 2004;1(1):53-61.
Chicago Şahin, Berrin, and Kezban Konak. “EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1, no. 1 (June 2004): 53-61.
EndNote Şahin B, Konak K (June 1, 2004) EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1 1 53–61.
IEEE B. Şahin and K. Konak, “EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, ADÜ ZİRAAT DERG, vol. 1, no. 1, pp. 53–61, 2004.
ISNAD Şahin, Berrin - Konak, Kezban. “EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1/1 (June 2004), 53-61.
JAMA Şahin B, Konak K. EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. ADÜ ZİRAAT DERG. 2004;1:53–61.
MLA Şahin, Berrin and Kezban Konak. “EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 1, no. 1, 2004, pp. 53-61.
Vancouver Şahin B, Konak K. EKOLOJİK KURU İNCİRİN ÜRETİM VE PAZARLAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. ADÜ ZİRAAT DERG. 2004;1(1):53-61.