Bu çalışmada, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan ekolojik tarımın Dünya'daki ve Türkiye'deki gelişimi, buna bağlı olarak geleneksel ekolojik ürünlerimizle birlikte ekolojik kuru incir ticareti ve gelişimi incelenmiştir. Araştırmada, Türkiye kuru incir üretiminin önemli bir bölümünü sağlayan Aydın yöresindeki kuru incir üreticileri ve kuru incir ihraç eden firmalar ele alınmıştır. Söz konusu üretici ve firmaların ekonomik - sosyal yapıları, üretim ve pazarlama problemleri ortaya konulmuştur. Bu çerçevede mevcut sorunlar belirlenerek, sorunların çözümüne yönelik bazı öneriler sunulmuştur.
Ekolojik tarım ekolojik kuru incir kontrol ve sertifikasyon IFOAM
n this study, the development of organic farming in the World and Turkey, which gains more importance in recent
years, is studied. From this point of view the improvement of organically trading dried figs and conventional
organic crops were also investigated.
The main subject of the study are the farmers and the importers of the dried figs in the Aydin region where the most
of the dried figs in Turkey were produced. The economic and social structures, production and marketing
problems of the farmers and the importers are shown in the study. In this context the existing problems are
determined and some suggestions are made in order to solve these problems.
Organic farming Organic dried fig Control and Certification IFOAM
Diğer ID | JA44CZ87YJ |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2004 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2004 Cilt: 1 Sayı: 1 |