Writing Rules

Spor Bilimlerinde Futbol ve Futbol türevi branşına yönelik alanında bilimsel yöntem ve verilere dayalı, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş Türkçe veya İngilizce dilinde yazılmış özgün çalışmalar olmalıdır.

(1) Türkçe makalelerle ilgili yazım ve noktalamada Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu esas alınır. Dergiye gönderilen çalışmalar, dil ve anlatım açısından bilimsel ölçülere uygun, açık ve anlaşılır olmalıdır. Bu koşulları taşımayan çalışmalar yazara iade edilir.
(2) Yazım şablonu APA 7.0’a uygun olarak düzenlenmelidir. Yazım kuralları ve şablonu, derginin resmi sitesinde ilan edilir. Dergiye gönderilecek çalışmaların dergi internet sitesinde belirtilen güncel şablona ve yazım kurallarına uyması gerekmektedir. Aksi takdirde çalışmalar yazara iade edilir. Yazım kurarallarına ilişkin bilgi aşağıdaki gibidir:

. İngilizce özet kısmını yetkin bir kuruma ya da kişiye yaptırınız.

· Makalenin Türkçe ve İngilizce başlığı BÜYÜK HARFLER ile 12 punto ve 1 satır aralığında olacak şekilde yazılmalı ve sayfaya ortalanmalıdır.

· İngilizce ve Türkçe özet 10 punto olmalıdır.

· Sayfa düzeni yapılırken her kenardan 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır.

· Makalenin tamamı “Times New Roman” ve “12 punto” olmalıdır.

· Tüm makaledeki paragraf aralığı sayısı “tek” ve “0 nk” olmalıdır (Ana başlıklardan ve Paragraflardan sonra tek satır boşluk bırakınız).

· Makalenizde “gözden geçir” veya “açıklama ekle” kısımları varsa kaldırınız.

· Makalenizde yazar ve kurum isimleri olmamalıdır. (Daha sonra istenecektir)

· Tablo, grafikler, şekiller vb. görsellerin yazı karakteri 10 punto (9-11 punto) olmalı ve APA 7 stiline göre hazırlanmalıdır.

· Lütfen makalenizde sayfa numaralandırmaları yapmayınız.

· Kaynaklar kısmını numaralandırmayınız ve kaynak aralarında tek satır boşluk bırakınız.

· Makale içerisinde yer alan (GİRİŞ, YÖNTEM, BULGULAR, TARTIŞMA, SONUÇ, KAYNAKLAR) başlıklar sola yaslı ve büyük harfle yazılmalıdır.

· Makalenizde Türkçe ve İngilizce konu başlıkları dışında hiçbir başlığı ve satırı ortalamayınız.

· Makalenizde Türkçe ve İngilizce konu başlıkları dışında tüm satır başları sola yanaşık olmalıdır.

· Bilimsel çalışmalar 20 sayfa ile sınırlıdır (editörlük kararı ile ekleme yapılabilir).

· Derleme çalışmalar 25 sayfa ile sınırlıdır (editörlük kararı ile ekleme yapılabilir).

· Makalenizin Etik Kurul Raporu olmalıdır. Etik Kurul Raporu olmayan makaleler dikkate alınmayacaktır. Etik Kurul Raporunun Tarih ve Sayısı makalenizin yöntem kısmında açıkça belirtilmelidir.

· Makaleler sisteme “Microsoft Word” formatında yüklenmelidir.

· İngilizce makalelerde Türkçe özet zorunludur. Özet 250 kelimeyi aşmamalıdır.


· Metin içi kaynak gösteriminde birden fazla eserler, alfabetik sıra ile verilmelidir. Aynı parantezde iki veya daha fazla çalışmanın gösteriminde, çalışma aralarına noktalı virgül işareti konulur (Schwarzer ve Buchwald, 2004; Malecki ve Demaray, 2002). İngilizce çalışmalar için ise; (Thoits ve ark., 1995: 120-125).

· İngilizce yazılan makalelerde üç, dört ya da beş yazarlı yayınlara gönderme yapılırken ve arkadaşları yerine et al. ifadesi kullanılmalıdır. ( Butcher et al., 2004)

· Kaynaklar metni 10 punto ve 1 satır aralığında APA 7 stiline göre yazılmalıdır.



Not: Daha önce bir bilimsel toplantıda sunulmuş, özeti-geniş özeti basılmış ya da herhangi bir tezden üretilmiş yayınlarda yazarın bunu mutlaka hem sisteme yüklerken editöre not kısmında belirtmesi gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir eksiklikten dolayı dergi sorumlu tutulamaz. Ayrıca daha önce herhangi bir yerde sunulmuş ve tam metin bildiri olarak yayınlanmış olan çalışmaların makaleye çevrilerek dergimizde yayımlanması için gönderilmesi uygun görülmemektedir. Bu şekilde bir çalışma hakemlik süreçleri tamamlansa bile reddedilir.



Last Update Time: 7/29/24, 1:20:58 PM