Gıda mühendislerinin işsizlik sorununun büyümesi ile artan toplumsal tepkiler, toplumun ve basının konuya olan duyarlılığını yükseltti. Buna karşın ülkedeki gıda mühendisi sayısı ve üniversite kontenjanlarındaki değişimler somut verilerle çok az tartışıldı. Bu çalışmada, kamu başta olmak üzere, gıda alanında istihdam olanağına sahip mesleklerin, 2004 yılından günümüze üniversite kontenjanlarındaki değişimler incelenmiş, Gıda Mühendisliği Bölümlerinin durumu sayısal verilerle değerlendirilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2013 |
Published in Issue | Year 2013 Volume: 11 Issue: 3-4 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).