Several pesticides and their residue levels in citrus orange and lemon honey were determined in this study. Liquid chromatography–tandem mass spectrometry LC/MS/MS was used for the determination of pesticide residues in honey samples. The QuEChERS method was used for sample preparation. In twenty honey samples, the levels of carbendazim, chlorpyrifos, imazalil, metalaxyl and thiabendazole were 7.84, 5.05, 10.96, 6.97 and 12.11ng/g, respectively
Bu çalışmada, turunçgil portakal+limon ballarında belirlenen kalıntı pestisitler ve bunların düzeyleri tespit edilmiştir. Bu ballardaki pestisitlerin belirlenmesi için sıvı kromatografi-kütle spektrofotometresi LC/MS/MS kullanılmıştır. Örneklerin hazırlanmasında QuEChERS yöntemi kullanılmıştır. Yirmi bal örneğinde yapılan analizde karbendazim, klorpirifos, imazalil, metalaksil ve tiabendazol sırasıyla 7.84, 5.05, 10.96, 6.97 ve 12.11ng/g olarak belirlenmiştir
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 10 Issue: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).