The scientific interest on tannins has been increased because of their high antioxidant activities and therapeutic effects on some diseases during the last two decade. Many studies in the literature have been focused on the tannin contents of foods and the effects of processing on tannins. This article reviews the description, classification, chemistry and occurrence of tannins in foods and the effects food processing technologies on tannins
Yüksek antioksidan aktivitesi ve birçok hastalığın tedavisinde etkili olabilmeleri nedeniyle tanenlere karşı duyulan ilgi son 20 yılda artmıştır. Tanenlerin gıdalardaki varlığı ve gıda işleme tekniklerinin bu bileşikler üzerine etkisini araştıran birçok çalışma yapılmıştır. Bu derlemede tanenlerin tanımlanması, sınıflandırılması, kimyası, gıdalardaki varlığı ve işleme tekniklerinin tanenler üzerine etkisine ait veriler derlenmiştir
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 10 Issue: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).