The conference on “Healthy Agriculture, Healthy Nutrition, Healthy People” of the World Council on Genetics, Nutrition and Fitness for Health was held at Olympia, Greece, on October 5-8, 2010. The focus of the conference was on the evolutionary aspects of diet throughout the life cycle in terms of genetic predisposition, health, disease prevention and sedentary life styles; the dietary changes brought about my modern agriculture, agribusiness, food production systems, changes in climate and the need for urban agriculture and architecture, all of which are influenced by governments, national and international policies. Therefore, the role of governments and international organizations was extensively discussed during the last session of the conference by the participants from 20 countries representing six continents
Sağlık için Genetik, Beslenme ve Zindelikte Dünya Konseyi’nin Sağlıklı Tarım, Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı İnsan için Eylem Planı Açılış Konferansı 5-8 Ekim 2010 tarihinde Yunanistan’ın Olimpia şehrinde yapıldı. Konferansın odak noktası genetik yatkınlık, sağlık, hastalığın önlenmesi ve hareketsiz yaşam tarzına yaşam boyunca evrimsel bakış açısıydı. Bu evrimsel bakış, modern tarım, tarım ticareti, gıda üretim sistemleri, iklim değişiklikleri ve kentsel tarım yapılanmaları için hükümetlerce uygulanan ulusal ve uluslararası politikaların hepsini kapsamaktadır. Bundan dolayı, hükümetlerin ve uluslararası kurumların rolü, altı kıtadan 20 ülkeyi temsil eden katılımcılarla konferansın son oturumuna kadar kapsamlı olarak tartışılmıştır
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Translation |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 10 Issue: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).