In this research, microwave application was used during tempering of two different wheat varieties Bezostaya-1 and Gerek-79 at four different temperature 32, 40, 55 and 70°C , and the sample tempered by a conventional method was used as control. Overall, ash contents of the microwave-treated samples decreased while flour yield increased significantly p
Bu araştırmada, iki farklı buğday çeşidi Bezostaya-1 ve Gerek-79 mikrodalga uygulanarak tavlamaya tabi tutulmuştur. Mikrodalga uygulamasında 4 farklı sıcaklık derecesi 32, 40, 55 ve 70°C kullanılmış ve klasik tavlama uygulanmış örnek şahit olarak değerlendirilmiştir. Tavlamada mikrodalga işlemi uygulanan buğdaylarda; un verimi şahit örneğe göre artarken, kül miktarı düşmüştür p
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | December 1, 2010 |
Published in Issue | Year 2010 Volume: 8 Issue: 6 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).