BibTex RIS Cite

Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları

Year 2006, Volume: 4 Issue: 2, 6 - 10, 01.04.2006

Abstract

Waste management is one of the essential components of sustainability principle. In recent years, recycling and reuse principles dominate in waste management and thereby, waste materials are considered as a resource which can be recovered instead of a waste to be disposed of. The contribution of Turkish Food Industry to sustainability can not be overlooked and only 20% of food industry wastes are disposed. At this stage, conventional methods are used. Recent developments suggest that biotechnological applications especially enzymatic practices show promising results for a potential ecological recycling and reuse of food wastes

Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları

Year 2006, Volume: 4 Issue: 2, 6 - 10, 01.04.2006

Abstract

Atık yönetimi, sürdürülebilirlik ilkesinin uygulamadaki önemli bileşenlerinden biridir. Son yıllarda atık yönetimine “Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım” yaklaşımı ağırlığını koymakta ve bu bakış açısı ile atık maddelere, çeşitli ürünlere dönüştürülebilir yeni hammaddeler gözüyle bakılmaktadır. Gıda sanayimizin Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmaya etkisini yadsımamız mümkün değildir ve gıda sanayi atıklarımızın ancak %20'si bertaraf edilebilmektedir. Bu aşamada da alışılagelmiş yöntemler kullanılmaktadır. Son gelişmeler incelendiğinde ise biyoteknolojik uygulamalara ve özellikle de enzimatik uygulamalara gıda sanayi atıklarının ekoteknolojik bir yaklaşımla değerlendirilmesinde başvurulabileceği anlaşılmaktadır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Ufuk Yücel This is me

Gaye Öngen This is me

Gaye Güngör This is me

Publication Date April 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Yücel, U., Öngen, G., & Güngör, G. (2006). Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda, 4(2), 6-10.
AMA Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. April 2006;4(2):6-10.
Chicago Yücel, Ufuk, Gaye Öngen, and Gaye Güngör. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda 4, no. 2 (April 2006): 6-10.
EndNote Yücel U, Öngen G, Güngör G (April 1, 2006) Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda 4 2 6–10.
IEEE U. Yücel, G. Öngen, and G. Güngör, “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”, Akademik Gıda, vol. 4, no. 2, pp. 6–10, 2006.
ISNAD Yücel, Ufuk et al. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda 4/2 (April 2006), 6-10.
JAMA Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. 2006;4:6–10.
MLA Yücel, Ufuk et al. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda, vol. 4, no. 2, 2006, pp. 6-10.
Vancouver Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. 2006;4(2):6-10.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).