Pickled peppers with milk is a traditional lactic acid fermented product produced from gren pappers, cheese and salty milk in Thrace Region In this research, some chemical, microbiological and sensory properties of pickled pappers with milk were investigated on the 2,5 and 10 th days of fermentation. According to the research results, no coliform bacteria was detected at the end of fermentation due to gradually decrease of pH. Therefore, pickled peppers with milk can be considered as a reliable fermented product. It is favoruable food for sensory.
Sütlü biber turşusu Trakya Bölgesinde yeşil biber, peynir ve tuzlu sütten laktik asit fermentasyonu yoluyla üretilen geleneksel bir üründür. Bu araştırmada fermentasyonun 2., 5. ve 10. günlerinde sütlü biber turşusunun bazı kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelendi. Araştırma sonuçlarına göre düzenli bir pH düşüşünden dolayı fermentasyon sonunda koliform grubu bakteri bulunamadı. Bundan dolayı sütlü biber turşusu güvenilir fermente bir ürün olarak kabul edilebilir. Duyusal açıdan beğenilen bir üründür
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | February 1, 2005 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 3 Issue: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).