BibTex RIS Cite

Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 36 - 38, 01.04.2004

Abstract

References

  • Tamer, C.E, Karaman, B. ve Çopur, U. 2003. Ekolojik tarım ve ülkemizdeki durumu.Gıda, 6: 69-72.
  • Aydemir, Y.2003. Tüm yönleriyle ekolojik tarım. Gıda, 6: 73-74
  • Ölmez, H.K., 2003. Organik gıdaların güvenliği ve kalitesi. Gıda, 6: www.tarim.gov.tr/arayuz/1/icerik.asp?efl=uretim/uretim. htm
  • &curdir =/uretim&fl = organiktarim/organik_tarim.htm Anonimous, 2004. http://www.cevre.org
  • Anonimous, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik.
  • Anonimous, 2004. www.ankara-tarim.gov.tr
  • Anonimous, 2004. www.mofga.org/food.html www.geocities.com/vejetaryenbeslenme/ekolojik_giris.htm
  • T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Resmi Gazete, 11 Temmuz 2002- Sayı 24812.
  • Ames, G. 1999. Organic grape production. NCAT Agriculture Specialist. 0 0 4 . A n o n i m o u s , 0 0 4 .

Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 36 - 38, 01.04.2004

Abstract

Tarımsal ve hayvansal ürün verimini arttırmak amacıyla kullanılan hormon, antibiyotik ve ilaç kalıntı zararları, hem insan hem de çevre için gün geçtikçe artmaktadır. Tüketici bilincinin gelişmesi ve çevrenin korunmasına karşı duyarlılığın artması ekolojik olarak üretim yapmaya dayalı bir sistemin gerekliliğini ortaya koymuştur. Ekolojik koşullarda yapılan gıda üretimine geçilmesi ve doğal girdilere dayalı gıda ürünlerinin üretilmesi için standartların yükseltilmesi ile sentetik tarımsal ilaçları ve katkı maddelerini kullanılmaması esas teşkil etmektedir. Türkiye'de önceleri direkt ihracata dayalı olarak başlayan ekolojik tarım üretimi ve ürünleri son yıllarda giderek artmıştır. Başta kuru meyveler olmak üzere sebze, meyve ve baklagillerin ekolojik olarak üretimi yapılmaktadır.

References

  • Tamer, C.E, Karaman, B. ve Çopur, U. 2003. Ekolojik tarım ve ülkemizdeki durumu.Gıda, 6: 69-72.
  • Aydemir, Y.2003. Tüm yönleriyle ekolojik tarım. Gıda, 6: 73-74
  • Ölmez, H.K., 2003. Organik gıdaların güvenliği ve kalitesi. Gıda, 6: www.tarim.gov.tr/arayuz/1/icerik.asp?efl=uretim/uretim. htm
  • &curdir =/uretim&fl = organiktarim/organik_tarim.htm Anonimous, 2004. http://www.cevre.org
  • Anonimous, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik.
  • Anonimous, 2004. www.ankara-tarim.gov.tr
  • Anonimous, 2004. www.mofga.org/food.html www.geocities.com/vejetaryenbeslenme/ekolojik_giris.htm
  • T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Resmi Gazete, 11 Temmuz 2002- Sayı 24812.
  • Ames, G. 1999. Organic grape production. NCAT Agriculture Specialist. 0 0 4 . A n o n i m o u s , 0 0 4 .
There are 9 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Semih Ötleş This is me

Özlem Çağındı This is me

Publication Date April 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Ötleş, S., & Çağındı, Ö. (2004). Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda, 2(2), 36-38.
AMA Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. April 2004;2(2):36-38.
Chicago Ötleş, Semih, and Özlem Çağındı. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda 2, no. 2 (April 2004): 36-38.
EndNote Ötleş S, Çağındı Ö (April 1, 2004) Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda 2 2 36–38.
IEEE S. Ötleş and Ö. Çağındı, “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”, Akademik Gıda, vol. 2, no. 2, pp. 36–38, 2004.
ISNAD Ötleş, Semih - Çağındı, Özlem. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda 2/2 (April 2004), 36-38.
JAMA Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. 2004;2:36–38.
MLA Ötleş, Semih and Özlem Çağındı. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda, vol. 2, no. 2, 2004, pp. 36-38.
Vancouver Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. 2004;2(2):36-8.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).