Kaynaklarını Avrupa ve Latin Amerika sanatından alan günümüz sanatçılarından Fernando Botero'nun(1932) tarzı, şişman figürleriyle iki boyutlu yüzeyde başlayan, heykelleriyle adeta özgürlüğüne kavuşan bir süreç içinde olgunlaşır. Botero'nun çalışmalarında, çamur, bronz, mermer gibi geleneksel malzemeler, büyük insan başları, uzanan kadın figürleri, torsolar, sfenksler, hayvan figürleri gibi konular, hacmin en abartılı etkisini veren dışbükey formlarla şekillenerek kamusal alanlarda boy göstermeye başlar ve her kesimden izleyiciye ulaşır.
| Journal Section | Articles |
|---|---|
| Authors | |
| Publication Date | October 22, 2014 |
| Submission Date | January 21, 2014 |
| Published in Issue | Year 2014 Volume: 7 Issue: 13 |
The publication periods for our journal's new issues will be updated as of 2026, and issues will be published in June and December.
The article submission period for our June 2026 issue is set for March 1-15, 2026.
The submit article button may give an error in Google Chrome browser. The problem is solved if you use a different browser.
Creative Commons License
Akdeniz Sanat is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.