Research Article
BibTex RIS Cite

Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı

Year 2015, Volume: 15 Issue: 2, 10 - 16, 30.08.2015

Abstract

Keçiboynuzu, araştırma alanı içerisinde doğal olarak yetişen bir maki bitkisidir. Bitki;
yörede boya, gıda, hayvan hastalıkları, hayvan yemi ve insan hastalıkları gibi değişik
amaçlarla kullanılmaktadır. İnsan hastalıkları tedavisinde en çok kullanılan yöntem,
keçiboynuzu pekmezi tüketimidir. Halk tarafından, yörede sanayi yapımından ziyade
evlerde doğal yollarla yapılan pekmez tercih edilmektedir. Bu araştırma, keçiboynuzu
pekmezi yapımı ve kullanımlarını içermektedir. 

Year 2015, Volume: 15 Issue: 2, 10 - 16, 30.08.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Subjects Engineering
Journal Section Articles
Authors

Hacer İrem Yıldırım This is me

Mustafa Kargıoğlu

Publication Date August 30, 2015
Submission Date February 18, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 15 Issue: 2

Cite

APA Yıldırım, H. İ., & Kargıoğlu, M. (2015). Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 15(2), 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412
AMA Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. August 2015;15(2):10-16. doi:10.5578/fmbd.9412
Chicago Yıldırım, Hacer İrem, and Mustafa Kargıoğlu. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15, no. 2 (August 2015): 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412.
EndNote Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M (August 1, 2015) Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15 2 10–16.
IEEE H. İ. Yıldırım and M. Kargıoğlu, “Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 15, no. 2, pp. 10–16, 2015, doi: 10.5578/fmbd.9412.
ISNAD Yıldırım, Hacer İrem - Kargıoğlu, Mustafa. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15/2 (August 2015), 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412.
JAMA Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;15:10–16.
MLA Yıldırım, Hacer İrem and Mustafa Kargıoğlu. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 15, no. 2, 2015, pp. 10-16, doi:10.5578/fmbd.9412.
Vancouver Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;15(2):10-6.