Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı

Yıl 2015, Cilt: 15 Sayı: 2, 10 - 16, 30.08.2015

Öz

Keçiboynuzu, araştırma alanı içerisinde doğal olarak yetişen bir maki bitkisidir. Bitki;
yörede boya, gıda, hayvan hastalıkları, hayvan yemi ve insan hastalıkları gibi değişik
amaçlarla kullanılmaktadır. İnsan hastalıkları tedavisinde en çok kullanılan yöntem,
keçiboynuzu pekmezi tüketimidir. Halk tarafından, yörede sanayi yapımından ziyade
evlerde doğal yollarla yapılan pekmez tercih edilmektedir. Bu araştırma, keçiboynuzu
pekmezi yapımı ve kullanımlarını içermektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hacer İrem Yıldırım Bu kişi benim

Mustafa Kargıoğlu

Yayımlanma Tarihi 30 Ağustos 2015
Gönderilme Tarihi 18 Şubat 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yıldırım, H. İ., & Kargıoğlu, M. (2015). Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 15(2), 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412
AMA Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ağustos 2015;15(2):10-16. doi:10.5578/fmbd.9412
Chicago Yıldırım, Hacer İrem, ve Mustafa Kargıoğlu. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15, sy. 2 (Ağustos 2015): 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412.
EndNote Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M (01 Ağustos 2015) Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15 2 10–16.
IEEE H. İ. Yıldırım ve M. Kargıoğlu, “Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 2, ss. 10–16, 2015, doi: 10.5578/fmbd.9412.
ISNAD Yıldırım, Hacer İrem - Kargıoğlu, Mustafa. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 15/2 (Ağustos 2015), 10-16. https://doi.org/10.5578/fmbd.9412.
JAMA Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;15:10–16.
MLA Yıldırım, Hacer İrem ve Mustafa Kargıoğlu. “Alanya Ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia Siliqua L.) Pekmezinin Üretimi Ve Kullanımı”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 2, 2015, ss. 10-16, doi:10.5578/fmbd.9412.
Vancouver Yıldırım Hİ, Kargıoğlu M. Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;15(2):10-6.