Keçiboynuzu, araştırma alanı içerisinde doğal olarak yetişen bir maki bitkisidir. Bitki;
yörede boya, gıda, hayvan hastalıkları, hayvan yemi ve insan hastalıkları gibi değişik
amaçlarla kullanılmaktadır. İnsan hastalıkları tedavisinde en çok kullanılan yöntem,
keçiboynuzu pekmezi tüketimidir. Halk tarafından, yörede sanayi yapımından ziyade
evlerde doğal yollarla yapılan pekmez tercih edilmektedir. Bu araştırma, keçiboynuzu
pekmezi yapımı ve kullanımlarını içermektedir.
Keçiboynuzu pekmezi Harnup Buynuz Alanya (Antalya) Gazipaşa (Antalya)
Konular | Mühendislik |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Ağustos 2015 |
Gönderilme Tarihi | 18 Şubat 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 15 Sayı: 2 |