BibTex RIS Cite

Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi

Year 2008, Volume: 15 Issue: 2, 1 - 8, 23.03.2012

Abstract

Bu çalismada; çipura (Sparus aurata) beslemede mannanoligosakkaritlerin kullanilabilme
imkani ve besin maddesi sindirimi üzerine etkileri arastinlmistir. Mannanoligosakkarit
olarak, ekmek mayasinin (Saccharomyces cerevisiae) hücre duvarindan elde
edilen Bio-Mos® kullanilmistir. In,I1±13,19 g ortalama agirligindaki baliklar
20.000±2io adet olacak sekilde 9 adet sekizgen agkafese stoklanmis ve her grup üç tekrarli
olacak sekilde; 0/00 O, 0/00 2 ve 0/00 4 oraninda Bio-Mos® katilarak hazirlanan yemlerle
beslenmistir. Deneme sonunda Bio-Mos®'un 0/00 2 oraninda kullanilabilecegi ve gruplar
arasinda; ham protein, ham yag, ham selüloz, ham karbonhidrat sindirimleri, agirlik
artislari, yem dönüsüm oranlari ve ölüm oranlari bakimindan önemli fark bulunmustur
(p < 0,05).

Year 2008, Volume: 15 Issue: 2, 1 - 8, 23.03.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section Research Articles
Authors

Nejdet Gültepe This is me

Belgin Hoşsu This is me

Publication Date March 23, 2012
Published in Issue Year 2008 Volume: 15 Issue: 2

Cite

APA Gültepe, N., & Hoşsu, B. (2012). Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science, 15(2), 1-8.
AMA Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. March 2012;15(2):1-8.
Chicago Gültepe, Nejdet, and Belgin Hoşsu. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15, no. 2 (March 2012): 1-8.
EndNote Gültepe N, Hoşsu B (March 1, 2012) Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science 15 2 1–8.
IEEE N. Gültepe and B. Hoşsu, “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”, Alinteri Journal of Agriculture Science, vol. 15, no. 2, pp. 1–8, 2012.
ISNAD Gültepe, Nejdet - Hoşsu, Belgin. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15/2 (March 2012), 1-8.
JAMA Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15:1–8.
MLA Gültepe, Nejdet and Belgin Hoşsu. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science, vol. 15, no. 2, 2012, pp. 1-8.
Vancouver Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15(2):1-8.