Bu çalismada; çipura (Sparus aurata) beslemede mannanoligosakkaritlerin kullanilabilme
imkani ve besin maddesi sindirimi üzerine etkileri arastinlmistir. Mannanoligosakkarit
olarak, ekmek mayasinin (Saccharomyces cerevisiae) hücre duvarindan elde
edilen Bio-Mos® kullanilmistir. In,I1±13,19 g ortalama agirligindaki baliklar
20.000±2io adet olacak sekilde 9 adet sekizgen agkafese stoklanmis ve her grup üç tekrarli
olacak sekilde; 0/00 O, 0/00 2 ve 0/00 4 oraninda Bio-Mos® katilarak hazirlanan yemlerle
beslenmistir. Deneme sonunda Bio-Mos®'un 0/00 2 oraninda kullanilabilecegi ve gruplar
arasinda; ham protein, ham yag, ham selüloz, ham karbonhidrat sindirimleri, agirlik
artislari, yem dönüsüm oranlari ve ölüm oranlari bakimindan önemli fark bulunmustur
(p < 0,05).
Besleme Yemleme Çipura (Sparus aurata) Bio-Mos® Mannanoligosakkarit
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Mart 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 15 Sayı: 2 |