BibTex RIS Kaynak Göster

Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 2, 1 - 8, 23.03.2012

Öz

Bu çalismada; çipura (Sparus aurata) beslemede mannanoligosakkaritlerin kullanilabilme
imkani ve besin maddesi sindirimi üzerine etkileri arastinlmistir. Mannanoligosakkarit
olarak, ekmek mayasinin (Saccharomyces cerevisiae) hücre duvarindan elde
edilen Bio-Mos® kullanilmistir. In,I1±13,19 g ortalama agirligindaki baliklar
20.000±2io adet olacak sekilde 9 adet sekizgen agkafese stoklanmis ve her grup üç tekrarli
olacak sekilde; 0/00 O, 0/00 2 ve 0/00 4 oraninda Bio-Mos® katilarak hazirlanan yemlerle
beslenmistir. Deneme sonunda Bio-Mos®'un 0/00 2 oraninda kullanilabilecegi ve gruplar
arasinda; ham protein, ham yag, ham selüloz, ham karbonhidrat sindirimleri, agirlik
artislari, yem dönüsüm oranlari ve ölüm oranlari bakimindan önemli fark bulunmustur
(p < 0,05).

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 2, 1 - 8, 23.03.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Nejdet Gültepe Bu kişi benim

Belgin Hoşsu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gültepe, N., & Hoşsu, B. (2012). Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science, 15(2), 1-8.
AMA Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. Mart 2012;15(2):1-8.
Chicago Gültepe, Nejdet, ve Belgin Hoşsu. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15, sy. 2 (Mart 2012): 1-8.
EndNote Gültepe N, Hoşsu B (01 Mart 2012) Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science 15 2 1–8.
IEEE N. Gültepe ve B. Hoşsu, “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”, Alinteri Journal of Agriculture Science, c. 15, sy. 2, ss. 1–8, 2012.
ISNAD Gültepe, Nejdet - Hoşsu, Belgin. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15/2 (Mart 2012), 1-8.
JAMA Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15:1–8.
MLA Gültepe, Nejdet ve Belgin Hoşsu. “Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas Aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme Ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi”. Alinteri Journal of Agriculture Science, c. 15, sy. 2, 2012, ss. 1-8.
Vancouver Gültepe N, Hoşsu B. Besinsel Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Mannanoligosakkaritin Çipura Balığının (Sparas aarata) Büyüme, Yem Değerlendirme ve Yaşama Gücü Üzerine Etkisi. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15(2):1-8.