Bu araştırma için derlenen bilgiler İstanbul ili küçük çekmece ilçesindeki 400 hane
halkı ile birebir görüşülerek elde edilmiştir. Yapılan anket sayısı Anakitle Oranlarına Dayalı
Kümelendirilmemiş Tek Aşamalı Basit Tesadüfî Olasılık Örneklemesi ile belirlenmiştir.
Araştırmada elde edilen verilerden kırmızı et tüketiminin yıllık kişi başına 6,59 kg, kanatlı
eti tüketiminin 13,79 kg ve balık eti tüketiminin 4,50 kg olduğu belirlenmiştir. Anket çalışmasına
katılan tüketicilerin %59,75’ini bayanlar ve %40,25’ini erkekler oluşturmuştur.
Hanelerin %13,75’i bir veya iki bireye, %66,50’si üç veya dört bireye ve %19,75’i beş ve
üzeri bireye sahiptir. Hane halkı ortalama 3,65 bireyden oluşmaktadır. Hane halkı %19’la
fiyata, %28 ile besin içeriğine, %24’le hijyene ve %29’la damak tadına daha fazla önem
vermektedir. Bu kriterler dikkate alındığında hane halkının %30’u için sığır eti, %18’i için
koyun eti, %25’i için tavuk eti ve %27’si için ise balık eti uygun olmaktadır. Bu nedenle
İstanbul küçük çekmece ilçesinde en uygun et tipi sığır etidir. Sonuç olarak, araştırma bölgesinde
kitle yayım araçları ile ailelere hayvansal besin kaynaklarının yararlarından bahsedilmesi
gerekmektedir. Ayrıca bölgede tavuk eti ve balık etinde hijyenin iyileştirilmesi
gerekmektedir
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | March 23, 2012 |
Published in Issue | Year 2011 Volume: 21 Issue: 2 |