Research Article
BibTex RIS Cite

MakarnaIık Buğday {Triticwm durum Desf.)'da Farklı Herbisit ve Azot Dozlarının Tanede protein oranına Etkileri

Year 1999, Volume: 05 Issue: 03, 17 - 22, 01.08.1999

Abstract

Bu çahşma, makarnalık buğdayda farklı herbişit ve azotlu gübre dozların|n tane protein oranına etkilerini belir|emek amacıyla 1994-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kenan Evre4 Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yürütülmüştüı. Materyal olarak Çakmak 79 makarnalık buğday çeşidi kullanılmış, herbisit uygulamalan olarak (2,4 D lsopropopylester) 0,125,155 ve 185 cdda dozları, azot uygulamaİarı oİarak da 0,5 ve 10 kg/da saf N dozları uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, tane protein oranı bakımından artan azot ve herbisit miktarlarına bağh olarak istatistiki yönden önemli artışlar gözlenmiştir. En yüksek tang protein oranı değerleri, her iki yılda da farklı azot ve herbisit uygulamalarından elde edilmesine kaçın; genellikle yuksek dozdaki azotlu gübre ile birlikte uygulanan yükşek herbisit dozlarından elde edi|miştir.

References

  • Gruzdev, L. G,, L.V. Posmitnaya, E.l. Sinyagin, and N.V. Kalitina, 1978.The influence of herbicides on the quality of barley grain with different levels of nutrient elements. Weed Abstracts, 27 (8}:271.
  • Gruzdev, L, G., YU. M. Mirenkov, and G. S. Gruzdev, 1986. Chemical composition and nitrogen metabolism of barley under various İates of fertilizers and herbicides application. Weed Abstracts, 35 (2): 64.
There are 2 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Güler This is me

Publication Date August 1, 1999
Submission Date February 21, 1999
Acceptance Date July 21, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 05 Issue: 03

Cite

APA Güler, M. (1999). MakarnaIık Buğday {Triticwm durum Desf.)’da Farklı Herbisit ve Azot Dozlarının Tanede protein oranına Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 05(03), 17-22.

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).