Research Article
BibTex RIS Cite

Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.)

Year 1999, Volume: 05 Issue: 03, 61 - 66, 01.08.1999

Abstract

ÇalıŞmalar, antepfıstığı meyvelerinde embriyo gelişimi süresince; P,vera anacı üzerine aşılı Uzun, Kırmızı,
Halebi, Siirt ve Ohadi ÇeŞitlerinde yürütülmüştür. Embriyo gelişiminden derim zamanına kadar, toplam yağ birikimini ve
Yağ asitleri kompozisyonun seyrini belirIemek amacıyla; embriyo gelişimi başlangıcında (Haziran' Sonu-Temmuz
baŞıarında) meYVe örnekleri alınmaya baş|anmıştır, Meyve örneklerinin aİımı l5'er ç,ün ara ile derim zamanına kadar
sürdürülmüŞtür. Embriyo gelişimi süresince yağ ve yağ asıtlerinin değişimini belirlemek amacıyla yapılan ana|izler taze
meYveler üzerinde GLC ile Garces and Mancha(1)'ya göre yap!lmıştır_ Analiz sonucundd; paIrıitik(16:0),
Palmitoleik(lB:'1), Stearik (18:O), Oleik(lB:1), Linoleik(18:2) ve LinoIenik (18:3) asitlerin miktar ve oran|arı belirlenmiştir,
Yağ asitierinin miktar ve oranlarındaki değişimin, hasat olgunluğu döneminden yaklaşık 7-1O gün önce otgun meyverjeki
düzeyine ulaştığı saptanmİştİr.

References

  • Garces, R. and ful- Mancha, 19B3, One-step lipid,extraction ar: fatty acid methyl esteİs preparation from fresh plant tissue: rnllvİıcrl Biochemistry, 21 1 , 139- 143
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Research Article
Authors

Mehmet Köroğlu This is me

Publication Date August 1, 1999
Submission Date April 19, 1999
Acceptance Date July 20, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 05 Issue: 03

Cite

APA Köroğlu, M. (1999). Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.). Journal of Agricultural Sciences, 05(03), 61-66.
AMA Köroğlu M. Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.). J Agr Sci-Tarim Bili. August 1999;05(03):61-66.
Chicago Köroğlu, Mehmet. “Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia Vera L.)”. Journal of Agricultural Sciences 05, no. 03 (August 1999): 61-66.
EndNote Köroğlu M (August 1, 1999) Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.). Journal of Agricultural Sciences 05 03 61–66.
IEEE M. Köroğlu, “Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.)”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 05, no. 03, pp. 61–66, 1999.
ISNAD Köroğlu, Mehmet. “Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia Vera L.)”. Journal of Agricultural Sciences 05/03 (August 1999), 61-66.
JAMA Köroğlu M. Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.). J Agr Sci-Tarim Bili. 1999;05:61–66.
MLA Köroğlu, Mehmet. “Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia Vera L.)”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 05, no. 03, 1999, pp. 61-66.
Vancouver Köroğlu M. Accumulation and Variation of Fat and Fatty Acids During Embryo Development of Pistachio Nut (Pistacia vera L.). J Agr Sci-Tarim Bili. 1999;05(03):61-6.

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).