ÇalıŞmalar, antepfıstığı meyvelerinde embriyo gelişimi süresince; P,vera anacı üzerine aşılı Uzun, Kırmızı,
Halebi, Siirt ve Ohadi ÇeŞitlerinde yürütülmüştür. Embriyo gelişiminden derim zamanına kadar, toplam yağ birikimini ve
Yağ asitleri kompozisyonun seyrini belirIemek amacıyla; embriyo gelişimi başlangıcında (Haziran' Sonu-Temmuz
baŞıarında) meYVe örnekleri alınmaya baş|anmıştır, Meyve örneklerinin aİımı l5'er ç,ün ara ile derim zamanına kadar
sürdürülmüŞtür. Embriyo gelişimi süresince yağ ve yağ asıtlerinin değişimini belirlemek amacıyla yapılan ana|izler taze
meYveler üzerinde GLC ile Garces and Mancha(1)'ya göre yap!lmıştır_ Analiz sonucundd; paIrıitik(16:0),
Palmitoleik(lB:'1), Stearik (18:O), Oleik(lB:1), Linoleik(18:2) ve LinoIenik (18:3) asitlerin miktar ve oran|arı belirlenmiştir,
Yağ asitierinin miktar ve oranlarındaki değişimin, hasat olgunluğu döneminden yaklaşık 7-1O gün önce otgun meyverjeki
düzeyine ulaştığı saptanmİştİr.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1999 |
Submission Date | April 19, 1999 |
Acceptance Date | July 20, 1999 |
Published in Issue | Year 1999 Volume: 05 Issue: 03 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).