BibTex RIS Cite

Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi

Year 2015, Volume: 26 Issue: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417

Abstract

Bu çalışma, gastronomi turizmine ilişkin mevcut yazının taramasıdır. Son on yılda konuya ilişkin araştırma sayısının
artması bu alana gösterilen ilginin bir kanıtı durumundadır. Bununla birlikte gastronomi turizminin tanımı
ve kapsamı açısından tartışmalar devam etmektedir. Yapılan araştırmalar özellikle kırsal alanlardaki turizm içerisinde
gastronominin etkinliği ve pazarlama açısından önemi üzerine yoğunlaşmaktadır. Farklı destinasyonların
gastronomi turizmi açısından karşılaştırılması ve gastronomi kültür turizmi bağlantıları incelenen diğer konular
arasındadır. Ayrıca gastronomi turizmi tanım denemeleri ve kapsamı konusu ele alınmıştır. Turizmden aldığı payı
arttırma amacındaki ülkeler ve bölgeler yeni pazar oluşturmak için bu alana yönelmeye başlamışlardır. Ancak
gastronomi turizmi ya da bunu önemli motivasyon gerekçeleri arasında değerlendiren seyahatçilerin iyi incelenmesi
gerekmektedir.

Year 2015, Volume: 26 Issue: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Mehmet Sarıışık

Gülçin Özbay

Publication Date December 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 26 Issue: 2

Cite

APA Sarıışık, M., & Özbay, G. (2015). Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417
AMA Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. December 2015;26(2). doi:10.17123/atad.vol26iss218417
Chicago Sarıışık, Mehmet, and Gülçin Özbay. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26, no. 2 (December 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417.
EndNote Sarıışık M, Özbay G (December 1, 2015) Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26 2
IEEE M. Sarıışık and G. Özbay, “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, 2015, doi: 10.17123/atad.vol26iss218417.
ISNAD Sarıışık, Mehmet - Özbay, Gülçin. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26/2 (December 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417.
JAMA Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26. doi:10.17123/atad.vol26iss218417.
MLA Sarıışık, Mehmet and Gülçin Özbay. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, 2015, doi:10.17123/atad.vol26iss218417.
Vancouver Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26(2).

Cited By

ÇANAKKALE LOCAL FOOD MAP
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
https://doi.org/10.32958/gastoria.1536639










ÂŞIK VEYSEL’İN ŞİİRLERİNE GASTRONOMİK BAKIŞ
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi
https://doi.org/10.32321/cutad.1369176










GASTRONOMIC TOURISM POTENTIAL OF ŞIRNAK
International Journal of Contemporary Tourism Research
Sedat Çelik
https://doi.org/10.30625/ijctr.458714