SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI

Volume: 12 Number: 18 September 12, 2011
  • Mustafa Cin
TR

SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI

Abstract

Araştırma, öğretmen adaylarının coğrafya dersine olan ilgi düzeylerini ve ilgideki cinsiyet farklılıklarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programında okuyan 208 öğrenci örneklem olarak seçilmiştir. Seçilen öğrencilerin coğrafya dersine karşı ilgilerini ölçmek amacıyla 18 maddelik likert tipi bir tutum ölçeği geliştirilmiş ve öğrencilere uygulanmıştır. Elde edilen veriler t-testi ile analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Araştırmanın sonuçları öğrencilerin coğrafya dersine olan ilgilerinin düşük olduğunu ve cinsiyet farklılığı bulunmadığını göstermiştir.

Keywords

References

  1. Adey, K. & Biddulph, M. (2001). “The Influence of Pupil Perceptions on Subject Choice at 14+ in Geography and History”. Educational Studies, 27 (4): 439-450.
  2. Artvinli, E. & Kılıçaslan, A. (2003). “Trabzon’daki Liselerde Coğrafya Öğretmenlerinin Etkili Öğretme ve Ders İşleme Becerilerinin Öğrenci Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi”. Doğu Coğrafya Dergisi, 8 (10): 21- 41.
  3. Başkan, H. (2004). “Cinsiyet Farklılıklarına Göre Üniversite Öğrencilerinin Coğrafi Bilgi Düzeyleri”. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Erzurum: Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  4. Betres, J.J. (1983). “The Status of Elementary Social Studies Education in Selected Rhode Island Public Schools”. ERIC Document, No: 236097.
  5. Bisard, W.J. Aron, R.H. Francek, M.A. & Nelson, B.D. (1994). “Assessing Selected Physical Science and Earth Science Misconceptions of Middle School Through University Preservice Teachers”. Journal of College Science Teaching, 24, 38-43.
  6. Bord, R. J. & O’Connor, R. E. (1997). “The Gender Gap in Environmental Attitudes: The Case of Perceived Vulnerability to Risk”. Social Science Quarterly, 78, 830–840.
  7. Cin, M. (1999). “The Influence of Direct Experience of the Physical Environment on Concept Learning in Physical Geography”. (Yayınlanmamış Doktora Tezi). Durham: University of Durham.
  8. Colley, A. & Comber, C. (2003). “School Subject Preferences: Age and Gender Differences Revisited”. Educational Studies, 29 (1): 59-67.

Details

Primary Language

tr;en

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Mustafa Cin This is me

Publication Date

September 12, 2011

Submission Date

September 12, 2011

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2007 Volume: 12 Number: 18

APA
Cin, M. (2011). SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI. Doğu Coğrafya Dergisi, 12(18), 39-48. https://izlik.org/JA82UC43ZF
AMA
1.Cin M. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI. Eastern Geographical Review. 2011;12(18):39-48. https://izlik.org/JA82UC43ZF
Chicago
Cin, Mustafa. 2011. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI”. Doğu Coğrafya Dergisi 12 (18): 39-48. https://izlik.org/JA82UC43ZF.
EndNote
Cin M (September 1, 2011) SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI. Doğu Coğrafya Dergisi 12 18 39–48.
IEEE
[1]M. Cin, “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI”, Eastern Geographical Review, vol. 12, no. 18, pp. 39–48, Sept. 2011, [Online]. Available: https://izlik.org/JA82UC43ZF
ISNAD
Cin, Mustafa. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI”. Doğu Coğrafya Dergisi 12/18 (September 1, 2011): 39-48. https://izlik.org/JA82UC43ZF.
JAMA
1.Cin M. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI. Eastern Geographical Review. 2011;12:39–48.
MLA
Cin, Mustafa. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI”. Doğu Coğrafya Dergisi, vol. 12, no. 18, Sept. 2011, pp. 39-48, https://izlik.org/JA82UC43ZF.
Vancouver
1.Mustafa Cin. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ COĞRAFYA DERSİNE OLAN İLGİ DÜZEYLERİ VE CİNSİYET FARKLILIKLARI. Eastern Geographical Review [Internet]. 2011 Sep. 1;12(18):39-48. Available from: https://izlik.org/JA82UC43ZF

Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License

29929