COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ

Volume: 16 Number: 25 February 13, 2012
TR

COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ

Abstract

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik açıdan az gelişmiş ilçelerinden biri de Refahiye’dir. Zaten Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Araştırması da (2004) bu durumu kanıtlar niteliktedir. Refahiye ilçesinin geri kalmasında; iklim, yeryüzü şekilleri ve deprem gibi olumsuz doğal çevre şartları başlıca rolü oynamıştır. Çünkü sözü edilen bu olumsuz faktörler sahada sanayi ve ticaret gibi sektörlerin gelişmemesinin en önemli nedenidir. Ayrıca eğitim, sağlık ve beslenme yetersizliği ile sosyal olaylar da bu durumu önemli ölçüde etkilemiştir. Tüm bu olumsuzlukların sonucu, yöre halkının önemli bir kısmı, başta büyük sanayi merkezleri olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerine doğru göç etmektedir. Göç olayını yavaşlatmak ve yörenin sosyal ve ekonomik açıdan en azından belli bir seviyeye getirilebilmesi için, bir takım önlemlerin acilen alınması gerekmektedir. Kuşkusuz bunların başında sahadaki mevcut kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması ve sahanın kırsal kalkınma planının hazırlanarak bir an önce uygulamaya konulması gerekmektedir.

Keywords

Details

Primary Language

tr;en

Subjects

-

Journal Section

-

Publication Date

February 13, 2012

Submission Date

February 13, 2012

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2011 Volume: 16 Number: 25

APA
Şahin, İ. F. (2012). COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ. Doğu Coğrafya Dergisi, 16(25), 45-66. https://izlik.org/JA88TY84ZR
AMA
1.Şahin İF. COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ. Eastern Geographical Review. 2012;16(25):45-66. https://izlik.org/JA88TY84ZR
Chicago
Şahin, İbrahim Fevzi. 2012. “COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ Ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ”. Doğu Coğrafya Dergisi 16 (25): 45-66. https://izlik.org/JA88TY84ZR.
EndNote
Şahin İF (February 1, 2012) COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ. Doğu Coğrafya Dergisi 16 25 45–66.
IEEE
[1]İ. F. Şahin, “COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ”, Eastern Geographical Review, vol. 16, no. 25, pp. 45–66, Feb. 2012, [Online]. Available: https://izlik.org/JA88TY84ZR
ISNAD
Şahin, İbrahim Fevzi. “COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ Ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ”. Doğu Coğrafya Dergisi 16/25 (February 1, 2012): 45-66. https://izlik.org/JA88TY84ZR.
JAMA
1.Şahin İF. COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ. Eastern Geographical Review. 2012;16:45–66.
MLA
Şahin, İbrahim Fevzi. “COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ Ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ”. Doğu Coğrafya Dergisi, vol. 16, no. 25, Feb. 2012, pp. 45-66, https://izlik.org/JA88TY84ZR.
Vancouver
1.İbrahim Fevzi Şahin. COĞRAFİ FAKTÖRLERİN AZ GELİŞMİŞLİK ÜZERİNE ETKİLERİ ve REFAHİYE (ERZİNCAN) ÖRNEĞİ. Eastern Geographical Review [Internet]. 2012 Feb. 1;16(25):45-66. Available from: https://izlik.org/JA88TY84ZR

Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License

29929