BibTex RIS Cite

ESKİ TÜRKLERDE DEFİN ŞEKİLLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

Year 2004, Volume: 4 Issue: 2, - , 17.02.2010

Abstract

Eski Türk toplumlarında, ölüme geçiş merasimleri ve bu merasimler etrafında gerçekleştirilen defin törenleri oldukça canlı ve çeşitlidir. Bu çeşitlilikte, yüzlerce yıllık bir kültürel birikimi yanında, inançsal altyapıdaki renklilik de etkilidir. Ölüm ve ölümden sonraki yazgıya dönük düşünceler doğrultusunda, içerisinde bulunulan inanç dairesine göre farklılık gösteren bu törenlerde amaç; ölü ve ölü yakınları açısından en ideal olanın gerçekleştirilmesine yöneliktir. Cesedin toprağa gömülmesi, yakılması veya teşhiri şekilleriyle karşımıza çıkan bu uygulamalar, aslında bu toplumlarda ölümün hayat kadar doğal bir gerçek olduğunun bir göstergesidir.

Anahtar Kelimeler: Türk, Defin, İnanç

 

Abstract: In Ancient Turkish societies, the ceremonies of burying dead bodies were various and vigorus. It ıs certain that the cultural background as well as different religious beliefs have profound impact on this variety. The purpose of these ceremonies, which vary considerably according to the beliefs of death and the life after death, is doing best for dead and his relativies. Such practices like burying, burning and display of the bady show as that death is in fact as a natural phonemon as life itself.

Key Words: Turks, Burying, Belief

Year 2004, Volume: 4 Issue: 2, - , 17.02.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr; en
Journal Section Makaleler
Authors

Y. Ziya Sümbüllü This is me

Publication Date February 17, 2010
Published in Issue Year 2004 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Sümbüllü, Y. Z. (2010). ESKİ TÜRKLERDE DEFİN ŞEKİLLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.