Fermente sosislerde uçucu bileşiklerin miktar ve çeşidi, çiğ materyalin özelliklerine, katkı maddelerine ve üretim şartlarına
bağlı (geleneksel veya endüstriyel) olarak değişiklik göstermektedir. Uçucu bileşiklerin oluşumunda proteolitik ve lipolitik
enzimatik reaksiyonlar ile lipit oksidasyonu, amino asit degradasyonu gibi diğer kimyasal reaksiyonlar önemli rol oynamaktadır.
Bu tip et ürünlerinde uçucu bileşik olarak hidrokarbonlar, aldehitler, asitler, ketonlar, alkoller, esterler ve sülfürlü bileşikler yaygın
olarak bulunmaktadır. Diğer bir uçucu bileşik grubu ise terpenlerdir. Bu çalışmada kuru ve yarı kuru fermente sosislerde, özellikle
de sucukta uçucu bileşikler literatür bilgileri ışığında derlenmiştir.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 38 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/