Heterosiklik aromatik aminler et ve balık gibi proteince zengin gıdaların pişirilmesi esnasında oluşan bir grup kimyasal
bileşiktir. Heterosiklik aromatik aminler mutajen ve/veya karsinojen oldukları için, gıdalardaki seviyelerinin azaltılması
gerekmektedir. Bu nedenle gıda katkı maddeleri veya değişik pişirme uygulamaları ile ilgili pek çok çalışma yapılmıştır. Bu
derlemede gıda maddelerinin hazırlanması esnasında HAA oluşumunun engellenmesine yönelik araştırmalara yer verilmiştir.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 38 Issue: 1 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/