BibTex RIS Cite

MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI

Year 1972, Volume: 3 Issue: 2, - , 11.12.2010

Abstract

ÖZET

Memleketimizde, özellikle köylerimizde yaşıyan insanların çoğunluğunun
geçimi tarıma dayanır.. Bu bakımdan tarımsal kaynakların
başında gelen su ve toprak kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek
zorundayız.
Memleketimizin iklim şartlan bizde entansif bir ziraat için sula._
mayz zorunlu' kılmaktadır.
Bugiin köylerimizin kalkınmasında altyapı niteliğinde olan sulama
hizmetlerinin, aralarında tam bir işbirliği olmayan çeşitli kuruluşlar
tarafindan yürütülmekte olması büyük yatırımlarla tesis edilmiş olan
sulama şebekelerimizin üretim artımmda ba.şarısız kalmalarına sebep
olmaktadır.
Sulu ziraıta başarı, bu zİraat şeklinin beraberinde getireceği teknik,
ekonomik ve sosyal sorıtnların bir bütün olarak ele alınması ve çözümlenmesiyle
mümkün olur. Bu sorunların çözümü ve entansif sulu ziraıta
beklenilen amacın elde edilmesi için, sulama hizmetlerinin tek bir elden
, yürütülmesi ve sulama şebekelerinin belirli bir noktadan itibaren çiftçilerin
kuracakları "Sulama Kooperatiflerince" işletilmesi faydalt
görülmektedir.

Year 1972, Volume: 3 Issue: 2, - , 11.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ali Özdengiz This is me

Publication Date December 11, 2010
Published in Issue Year 1972 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Özdengiz, A. (2010). MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(2).
AMA Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;3(2).
Chicago Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3, no. 2 (December 2010).
EndNote Özdengiz A (December 1, 2010) MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3 2
IEEE A. Özdengiz, “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, 2010.
ISNAD Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3/2 (December 2010).
JAMA Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3.
MLA Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, 2010.
Vancouver Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/