BibTex RIS Kaynak Göster

MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI

Yıl 1972, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 11.12.2010

Öz

ÖZET

Memleketimizde, özellikle köylerimizde yaşıyan insanların çoğunluğunun
geçimi tarıma dayanır.. Bu bakımdan tarımsal kaynakların
başında gelen su ve toprak kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek
zorundayız.
Memleketimizin iklim şartlan bizde entansif bir ziraat için sula._
mayz zorunlu' kılmaktadır.
Bugiin köylerimizin kalkınmasında altyapı niteliğinde olan sulama
hizmetlerinin, aralarında tam bir işbirliği olmayan çeşitli kuruluşlar
tarafindan yürütülmekte olması büyük yatırımlarla tesis edilmiş olan
sulama şebekelerimizin üretim artımmda ba.şarısız kalmalarına sebep
olmaktadır.
Sulu ziraıta başarı, bu zİraat şeklinin beraberinde getireceği teknik,
ekonomik ve sosyal sorıtnların bir bütün olarak ele alınması ve çözümlenmesiyle
mümkün olur. Bu sorunların çözümü ve entansif sulu ziraıta
beklenilen amacın elde edilmesi için, sulama hizmetlerinin tek bir elden
, yürütülmesi ve sulama şebekelerinin belirli bir noktadan itibaren çiftçilerin
kuracakları "Sulama Kooperatiflerince" işletilmesi faydalt
görülmektedir.

Yıl 1972, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 11.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ali Özdengiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 11 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1972 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özdengiz, A. (2010). MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(2).
AMA Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;3(2).
Chicago Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3, sy. 2 (Aralık 2010).
EndNote Özdengiz A (01 Aralık 2010) MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3 2
IEEE A. Özdengiz, “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 2, 2010.
ISNAD Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3/2 (Aralık 2010).
JAMA Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3.
MLA Özdengiz, Ali. “MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 2, 2010.
Vancouver Özdengiz A. MEMLEKETTMİZDE ALT YAPI HİZMETİ OLARAK SULAMANIN KÖY VE YURT KALKINMASINDAKİ ROLÜ, BUGÜNKÜ DURUMU VE GELİŞTİRİLME OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/