BibTex RIS Cite

BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES

Year 2001, Volume: 32 Issue: 2, - , 10.01.2011

Abstract

ÖZET : Rhİzobium bakterisi arasında tesis edilen ortak yaşam neticesinde, havada serbest halde bulunan azot bitkinin
istifadesine sunulmaktadır. Simbiyotik yolla bağlanan bu azot tarımsal açıdan büyük bir kaynak oluşturmakta, böylece bir taraftan azotlu
gübre masraflarının azaltılmasında, diğer taraftan mineral azotlu gübrelerin üretimi ve kullanımı sırasında ortaya çıkan çevre kirliliği
probleminin giderilmesinde önemli bir alternatif olmaktadır. Ancak, simbiyotik yolla bağlanan azot miktarı üzerine sıcaklık, toprak
rutubeti, tuzluluk, toprak reaksiyonu, suş, konukçu ve besin elementleri gibi pek çok faktör etki etmekte ve bu faktörlere bağlı olarak
fikse edilen azot miktarı önemli Ölçüde azalabilmektedir.
Bu makalede, baklagil bitkilerinde simblyotik yolla fıkse edilen azot miktarı üzerine etki eden faktörler ana başlıklar halinde
sunulmuştur.
Anahtar Kelimeler: Simbiyotik azot fiksasyonu, flksasyona etki eden faktörler, baklagiller
SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES

 

SUMMARY : Atmospheric N is transferred to available forms for plants ovving to legume-/?A/zo£/tW7symbiosis. Symbiotically fbced N is
of agrlcultural importance reducing N-production costs and environmental pollution. Hovvever, many factors afFect this symbîosis and
eventual amount of N flxed.
This vvork reviewed and highlighted recent studies on the factors afTecting symbiotic N nxalion.
Key VVords: Symbiotic nitrogen fıxation, factors afFecting nitrogen fbcation, legumes

Year 2001, Volume: 32 Issue: 2, - , 10.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

Erdal Elkoca This is me

Faik Kantar This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2001 Volume: 32 Issue: 2

Cite

APA Elkoca, E., & Kantar, F. (2011). BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 32(2).
AMA Elkoca E, Kantar F. BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;32(2).
Chicago Elkoca, Erdal, and Faik Kantar. “BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32, no. 2 (January 2011).
EndNote Elkoca E, Kantar F (January 1, 2011) BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32 2
IEEE E. Elkoca and F. Kantar, “BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 2, 2011.
ISNAD Elkoca, Erdal - Kantar, Faik. “BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32/2 (January 2011).
JAMA Elkoca E, Kantar F. BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32.
MLA Elkoca, Erdal and Faik Kantar. “BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 2, 2011.
Vancouver Elkoca E, Kantar F. BAKLAGİLLERDE SİMBİYOTİK AZOT FİK5ASYONUNA ETKİ EDEN BAZI FAKTÖRLER / SOME FACTORS AFFECTING SYMBİOTİC NİTROGEN FtXAT10N İN LEGUMES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/