BibTex RIS Cite

EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

Year 1995, Volume: 26 Issue: 3, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET: Türkiye'de ekmek tüketimi fazla olup, enerji ihtiyacının büyük bir kısmı
ekmekten karşılanmaktadır. Özellikle B grubu vitaminler başta olmak üzere, Ca, Fe, Zn
gibi mineral maddeler ve mevcut amino asitler, buğdayın kabuk ve embriyosunda
yüksek, endosperminde ise düşük oranlarda bulunmaktadır. Bu besin elementlerinin
büyük bir kısmının, ticari değirmenlerde un elde edilirken kepekle birlikte
uzaklaştırılması, tüketilen ekmeğin besin değerinin düşmesine neden olmaktadır. Uzun
süre kepeksiz ekmek tüketimine ağırlık veren toplumlarda buna bağlı olarak birçok
hastalıklar görülebilmektedir. Bu olumsuzluklar gidermek için, ekmeğin
zenginleştirilmesinin yaraşıra, kepekli ve çavdar ekmek tüketimine de yer verilmelidir

Year 1995, Volume: 26 Issue: 3, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Gürbüz Kotancılar This is me

İlyas Çelik This is me

Zeki Ertugay This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1995 Volume: 26 Issue: 3

Cite

APA Kotancılar, G., Çelik, İ., & Ertugay, Z. (2011). EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(3).
AMA Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;26(3).
Chicago Kotancılar, Gürbüz, İlyas Çelik, and Zeki Ertugay. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26, no. 3 (January 2011).
EndNote Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z (January 1, 2011) EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26 3
IEEE G. Kotancılar, İ. Çelik, and Z. Ertugay, “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 3, 2011.
ISNAD Kotancılar, Gürbüz et al. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26/3 (January 2011).
JAMA Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;26.
MLA Kotancılar, Gürbüz et al. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 3, 2011.
Vancouver Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;26(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/