BibTex RIS Kaynak Göster

EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

Yıl 1995, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET: Türkiye'de ekmek tüketimi fazla olup, enerji ihtiyacının büyük bir kısmı
ekmekten karşılanmaktadır. Özellikle B grubu vitaminler başta olmak üzere, Ca, Fe, Zn
gibi mineral maddeler ve mevcut amino asitler, buğdayın kabuk ve embriyosunda
yüksek, endosperminde ise düşük oranlarda bulunmaktadır. Bu besin elementlerinin
büyük bir kısmının, ticari değirmenlerde un elde edilirken kepekle birlikte
uzaklaştırılması, tüketilen ekmeğin besin değerinin düşmesine neden olmaktadır. Uzun
süre kepeksiz ekmek tüketimine ağırlık veren toplumlarda buna bağlı olarak birçok
hastalıklar görülebilmektedir. Bu olumsuzluklar gidermek için, ekmeğin
zenginleştirilmesinin yaraşıra, kepekli ve çavdar ekmek tüketimine de yer verilmelidir

Yıl 1995, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürbüz Kotancılar Bu kişi benim

İlyas Çelik Bu kişi benim

Zeki Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kotancılar, G., Çelik, İ., & Ertugay, Z. (2011). EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(3).
AMA Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;26(3).
Chicago Kotancılar, Gürbüz, İlyas Çelik, ve Zeki Ertugay. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26, sy. 3 (Ocak 2011).
EndNote Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z (01 Ocak 2011) EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26 3
IEEE G. Kotancılar, İ. Çelik, ve Z. Ertugay, “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 3, 2011.
ISNAD Kotancılar, Gürbüz vd. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26/3 (Ocak 2011).
JAMA Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;26.
MLA Kotancılar, Gürbüz vd. “EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 3, 2011.
Vancouver Kotancılar G, Çelik İ, Ertugay Z. EKMEĞİN BESİN DEĞERİ VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;26(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/